menu

Beyond Band of Brothers - Dick Winters (2006)

Alternatieve titel: Voorbij Band of Brothers

mijn stem
3,67 (6)
6 stemmen

Engels
Oorlog

320 pagina's
Eerste druk: Brecourt Leadership Experience, Cornwall on Hudson (Verenigde Staten)

Tijdens de aanval op de stranden van Normandië nam Dick Winters het commando van Easy Company van het 506e Parachute Infantry Regiment over. Hij leidde de compagnie door de grote veldslagen van de oorlog en de verovering van Hitlers Adelaarsnest, en klom op tot de rang van majoor. Nadat hij en zijn soldaten vereeuwigd waren in Stephen Ambrose’ Band of Brothers en de gelijknamige tv-serie van Steven Spielberg, verbreekt Dick Winters voor het eerst in zestig jaar het zwijgen om zíjn verhaal te vertellen.

zoeken in:
avatar van -R-
4,0
-R-
Grote delen van dit boek zijn gebaseerd op nooit eerder gepubliceerd materiaal van Dick Winters zelf en zijn medestrijders. Zeer interessant voor mensen die na het zien en/of lezen van "Band of Brothers" hier wel wat meer van willen weten.

avatar van LZA
2,5
LZA
Ben ik het niet helemaal mee eens. Twee jaar geleden gelezen tijdens vakantie in Normandië en ik vind dat dit boek bijzonder weinig 'exclusief' materiaal bevat. Lijkt net of je een samenvatting van de serie zit te lezen. Valt vies tegen buiten enkele anekdotes en wat tactische praat om.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:46 uur

geplaatst: vandaag om 13:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.