menu

Undercover bij de PVV: Achter de Schermen bij de Politieke Partij van Geert Wilders - Karen Geurtsen en Boudewijn Geels (2010)

mijn stem
2,79 (7)
7 stemmen

Nederlands
Politiek

128 pagina's
Eerste druk: Sirene, Amsterdam (Nederland)

Vier maanden lang liep journaliste Karen Geurtsen stage bij de partij van Geert Wilders, zonder dat de PVV doorhad dat zij undercover was voor HP|De Tijd. Naast het feit dat ze op deze manier aantoonde dat de beveiliging van Geert Wilders zo lek was als een mandje, hield ze ook een dagboek bij van al haar ervaringen achter de schermen bij deze politieke partij. 'Undercover bij de PVV' geeft een kijkje in de keuken van de meest controversiële politieke partij van Nederland. Haar verhaal geeft een ontluisterend beeld van het amateurisme en de willekeur van argumenten die de medewerkers van deze partij gebruiken. 'Ons uitgangspunt is simpel: de islam is slecht, de regering is slecht, andere partijen zijn slecht. En de PVV is natuurlijk goed.'

zoeken in:
3,5
Aardig Human Interest boekje over de werking van een moderne populistische partij.
De reacties op de actie van HP/de Tijd waren misschien nog interessanter dan het boekje zelf, met PVV-aanhangers die Geurtsen uitmaakten voor rotte vis (nou ja, ze zeiden niet 'rotte vis'). De omstandigheden en de media-ethiek in acht genomen valt de auteur echter weinig te verwijten.
Weinig nadelen: De journaliste is in één klap beroemd, de partij kan weer eens huilen over de verraderlijke linkse media, en de lezer krijgt een beetje inzicht in de werking van de meest gesloten politieke partij van Nederland. Iedereen tevreden, zou ik zeggen.

2,5
Het geeft inderdaad een aardige inkijk in de gang van zaken binnen de PVV. Veel anekdotes die soms wel, soms helemaal niet verrassend cq. wereldschokkend zijn.
Karen Geurtsen slaagt er redelijk in een genuanceerd en onbevooroordeeld beeld neer te zetten. Jammer dat er zo weinig woorden worden gebruikt voor de verantwoording en voor de reacties van de PVV na de ontmanteling.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:08 uur

geplaatst: vandaag om 08:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.