menu

The Damnation Game - Clive Barker (1985)

Alternatieve titel: Duivelsspel

mijn stem
4,06 (16)
16 stemmen

Engels
Griezel

427 pagina's
Eerste druk: Weidenfeld & Nicholson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Wanneer Marty Strauss uit de gevangenis komt, wordt hij lijfwacht van Joseph Whitehead, een van de rijkste mannen van Europa. Maar Whitehead heeft met het lot gespeeld - een oud spel dat hem geweldige macht en rijkdom verschafte - in ruil voor zijn onsterfelijke ziel. Nu zijn de krachten waartegen Whitehead speelde teruggekomen om hun rechten op te eisen. Angstaanjagende krachten met de macht om zelfs de doden te doen herrijzen. En Marty zit gevangen tussen zijn menselijke en zijn duivelse meesters. Hij begint wanhopig aan de allerlaatste ronde van het spel.

zoeken in:
Is dit toevallig in het verlengde van The Hellbound Heart?

avatar van Sir Odolf III
4,0
Nee, dit is een compleet ander verhaal, maar qua stijl en horror is dit boek er wel het beste mee te vergelijken. Kent soms wel heel sterke momenten.

Houd wel je ogen open voor The Scarlet Gospels, een tweede verhaal met daarin een rol voor Pinhead, dat binnen nu en enkele jaren uit zou moeten komen.

4,0
Gaaf. Het eerste hoofdstuk blijft één van de meest pakkende, mysterieuze openingen die ik ooit heb gelezen. Verder constant spannend en op een interessante manier smerig, maar toch vrij licht en toegankelijk. Aanrader!

avatar van latevogel
4,0
Net als mijn voorgangers kan ik dit boek in het genre griezel/horror alleen maar een
dikke plus meegeven.
Vlot geschreven spannend verhaal, het blijft ook vrijwel constant een spanning behouden en dat begint al vrijwel geheel in het begin. Een aanrader voor de liefhebber van griezel/horror verhalen!!!

avatar van Abubakari
4,0
latevogel schreef:
Het blijft ook vrijwel constant een spanning behouden en dat begint al vrijwel geheel in het begin.

Mwoah, ik vind eigenlijk dat Clive Barker een nogal lange aanloop neemt. 150 paginas ver en het lijkt nu dan eindelijk een beetje los te gaan. Eerste hoofdstuk is inderdaad wel echt geweldig, maar daarna gebeurt er lange tijd weinig tot niks. Hopelijk gaat de horror nu dan eindelijk echt van start.

avatar van Abubakari
4,0
Nog 75 bladzijden, die zijn voor komende nacht. Na de lange aanloop is het inderdaad los gegaan, en zo werd het alsnog een prima Barker boek. Ik heb zeer sterk het gevoel dat ik dit boek in de vroege 90's ook al gelezen heb, het komt me zeer vaag bekend voor. Maar dat mag de pret niet drukken, het voelt verder alsof ik hem voor het eerst lees. Begin 90's is ook al een flinke tijd terug natuurlijk.

avatar van Abubakari
4,0
Barkeriaanse visioenen van een levende dode die rottend en stinkend een spoor van bloed en geweld achter laat op een tapijt van grote maden. in combinatie met een mysterieuze onsterfelijke ziel, twee born again christians die het woord van de Heeree verspreiden en visioenen van de hel te zien krijgen en zelf ook aardig duivels tekeer gaan.
Clive Barker op zijn best. Na een pagina of 150 all hell breaks loose. De eerste 150 paginas gebeurt er ook wel wat op dat vlak maar is het toch overwegend tam, dat vond ik dan wel weer wat jammer.
Voor de rest gewoon een lekker goor en bloederig Barker boek met een prima verhaal.

4,0
Mijn eerste Barker boek, en wat een eerste ervaring. Kende de Hellraiser films nog wel van vroeger dus wist wel een beetje wat er te verwachten viel qua gore en gewelddadigheid, en werd hier niet teleurgesteld.

Spannend, griezelig, mysterieus en horror, precies in mijn straatje. Dit smaakt naar meer, heb Weefwereld en de Grote Geheimen Show hier ook nog liggen. Ook wel zeer benieuwd naar.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:29 uur

geplaatst: vandaag om 07:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.