menu

Kleine Dagen - Bernard Dewulf (2009)

mijn stem
3,64 (7)
7 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Sociaal

186 pagina's
Eerste druk: Atlas, Amsterdam (Nederland)

Dichter en essayist Bernard Dewulf kijkt naar zijn dagelijkse omgeving: het huis, de kinderen, de vrouw, de tuin, het licht – een kleine wereld waarin soms grootse dingen gebeuren, ook al gebeurt er schijnbaar niets. Zo kijkend en schrijvend ontstaat stukje bij beetje ''Kleine dagen'': een kroniek in miniaturen van de gloed van het gewone.

zoeken in:
2,5
Gelezen omdat hij genomineerd was, en later de winnaar bleek, van de Libris Literatuurprijs 2010. Wat er hierboven in de samenvatting staat geeft een juiste weergave van het boek. Mooit omschreven situaties van iets waar je niet de hele dag bij stil staat. Zeker goed beschreven maar een beetje te veel voor bijna 200 pagina´s. Advies voor een ieder die dit gaat lezen is niet om meer dan 30 pagina´s per dag te lezen anders slaat de verveling toe. Als je af en toe een paar verhaaltjes leest voor het slapen gaan dan blijft de schoonheid van elke verhaal gewaarborgd.

Persoonlijk vond ik dit boek een vrijwel moeilijk boek om volledig te kunnen uitlezen. Hij schreef enkel en alleen over zijn kinderen en dat vond ik iets te eentonig, het mocht een meer uitgebreide inhoud hebben. Zo leek het vaak in elk hoofdstuk hetzelfde verhaaltje. Ook is het wel spijtig dat het boek niet echt een duidelijk einde heeft, maar ondanks dat is het wel nog een mooi boek met een zeer unieke en beeldende schrijfwijze.

avatar van slowgaze
3,5
't is een verzamelijk columns hè, geen roman. Ik bedoel het niet betweterig of zo, maar een columnbundel hoeft toch in principe geen duidelijk einde te hebben?

Gast
geplaatst: vandaag om 16:36 uur

geplaatst: vandaag om 16:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.