menu

Geek Love - Katherine Dunn (1989)

mijn stem
4,07 (7)
7 stemmen

Engels
Psychologisch

392 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

Lil Binewski, een geboren aristocraat, was in haar tijd de meest stijlvolle freak. Dit betekent dat ze de kost verdiende met het afbijten van de koppen van kippen. Ze gaf dit op om zich te storten op het moederschap, omdat zij en haar man een idee hadden dat erg veel geld zou opleveren. Tijdens haar zwangerschappen slikt Lil pesticide, drugs en staat ze bloot aan radioactiviteit, om er zeker van te zijn dat ze kinderen krijgt die misvormd zijn. Arturo de waterjongen is een arm- en beenloze megalomaniak, Elektra en Iphigenia zijn een muzikale Siamese tweeling die ook aan prostitutie doen en Fortunato is bezeten door vreemde telekinese krachten. Hun verhaal wordt verteld door hun zus Olympia, een kale, gebochelde albino dwerg.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
4,0
De flaptekst is waar het boek begint, waarbij 'Oly' met passages tussen heden en verleden haar 'misvormde' familie beschrijft tijdens het rondtrekkend "kermis".
Haar broer Arty die vinnen heeft i.p.v. armen en benen en shows opvoert in een bassin.
De Siamese tweeling Iphy en Elly die zich prostitueren en Chick het blonde joch met gouden hart en telekinese/geneeskundige gaven.

Wanneer een dame met invloed grif geld betaald voor verminkingen en de dochter van 'Oly' op het oog heeft, probeert zij dat te voorkomen door eerst bevriend met haar te raken en een plan te bedenken om dat te voorkomen.

Af en toe moest ik denken aan de waanzinnig goede serie Carnivále dat helaas door HBO te vroeg is beëindigd.

Het boek is mooi geschreven en bevat veel thema's als jaloezie, verraad, liefde, absurditeit (!) en wordt in menig lijst genoemd van controversiële boeken.
"Geek Love" barst van de bizarre momenten, de familie onderling is menselijk en extreem naar elkaar toe.
Apart en bijzonder boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:41 uur

geplaatst: vandaag om 23:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.