menu

The Seven Dials Mystery - Agatha Christie (1929)

Alternatieve titel: De Zeven Wijzerplaten

mijn stem
3,68 (11)
11 stemmen

Engels
Detective

282 pagina's
Eerste druk: William Collins & Sons, Glasgow (Verenigd Koninkrijk)

Gerry Wade, die samen met een stel jonge mensen op kasteel Chimneys logeert, verslaapt zich elke ochtend. Vandaar dat zijn vrienden besluiten een serie wekkers 'in zijn kamer te verstoppen. Maar als de wekkers de volgende ochtend met veel lawaai aflopen, hoort Gerry ze niet. Hij is gestorven aan een overdosis slaaptabletten. Bij hun speurtocht naar degene die verantwoordelijk is voor Gerry's dood, komen zijn vrienden in aanraking met de meest wonderlijke figuren.

zoeken in:
avatar van Arkan
4,0
Een typisch Agatha Christie-boek.
Leest als een trein met een verrassend einde.
Heerlijke ontspannende lectuur.

avatar van Bobbejaantje
4,5
Een aantal elementen van het verhaal - om het geheime gemaskerd internationaal genootschap niet te noemen - komen bijna clichématig klassiek over. En dat moet zelfs al in de tijd van het verschijnen van deze story zo geweest zijn, de commentaar van de personages bij bepaalde gebeurtenissen in acht genomen. Anderzijds is het clichématige van dit verhaal intussen ook achterhaald in onze huidige compleet geglobaliseerde wereld waardoor het in feite een blik in het verleden is geworden waarin maatschappelijke en politieke lijnen nét even anders liepen.
Sowieso present in dit verhaal - en wat je wel verwacht van Christie - is de Britse upperclass en zijn maniertjes, verbonden aan heerlijk observerende tongue in cheek humor. In feite vind ik de humor hier minstens even belangrijk als de plot en (geslaagde) karaktertekening van de personages.

Toch wel een (zoveelste) topper wat mij betreft.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:04 uur

geplaatst: vandaag om 11:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.