menu

Wachtwoord - Charles den Tex (2010)

mijn stem
3,06 (8)
8 stemmen

Nederlands
Thriller

347 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

Michael Bellicher is radeloos zijn vriendin Guusje van Donee is spoorloos verdwenen. Maar wat is ‘spoorloos’ als camera’s registreren wat er in de openbare ruimte gebeurt? Wat is ‘onvindbaar’ als mensen voortdurend met elkaar in contact staan via mobiele telefoons, internet en webcams? De enige voorwaarde: het juiste wachtwoord om systemen of netwerken binnen te komen. Of tot criminele groepen door te kunnen dringen. Dat laatste lukt Michael Bellicher, en hij ontdekt dat Guusje in handen is van de Oost-Europese maffia.

zoeken in:
avatar van Donkerwoud
3,5
Mijn eerste boek van Charles den Tex maar de vonk wil maar niet overspringen. Het is behoorlijk sterk geschreven met een intrigerende lading droefheid die van de pagina's afkomt, maar toch weet het als literair werk niet te beklijven en als thriller is het niet spannend genoeg. Of het moet toewerken naar een daverende climax.

avatar van Donkerwoud
3,5
En het werkt toe naar een behoorlijk intrigerende climax. Het is wel een aparte manier van schrijven van Den Tex. Zijn boeken lezen als thrillers maar hebben tegelijkertijd ook de diepgang van een literair werk. Zit wel vol met de gelaagdheid en menselijke onvolkomenheden die je van een schrijver van niveau kunt verwachten.

avatar van levispapa
3,5
Wat mij betreft de minste in de Belliger reeks. Kosten Cel en de Macht Van Meneer Miller mij nog mijn nachtrust, deze kon ik wat eenvoudiger wegleggen. In de eerste twee boeken van de reeks droop de spanning er vanaf. Helaas wist de schrijver mij in dit boek niet bij de strot te pakken.
Den Tex heeft wel een enorm lekker vlotte schrijfstijl, waardoor het boek wel heel prettig leest. Ook de figuur Belliger spreekt me erg aan.
Kortom, niet de beste Den Tex, wél een fijn boek!

avatar van enbedankt
3,5
Vooral spanning in de laatste 75 pagina's

Gast
geplaatst: vandaag om 11:13 uur

geplaatst: vandaag om 11:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.