menu

Labyrinth - Kate Mosse (2005)

Alternatieve titel: Het Verloren Labyrint

mijn stem
3,79 (59)
59 stemmen

Engels
Thriller

528 pagina's
Eerste druk: Orion Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Juli 2005. Bij archeologische opgravingen aan de voet van de Pyreneeën ontdekt Alice Tanner twee eeuwenoude skeletten. Het zijn niet alleen de oude botten die haar een onprettig gevoel geven, de gehele tombe straalt een overweldigende, kwaadaardige kracht uit. Op de wand van de grafkamer is een labyrint gekerfd, en bij een van de skeletten vindt ze een ring met eenzelfde labyrint. Het bange besef dringt tot Alice door dat ze iets verstoord heeft dat verborgen had moeten blijven.

zoeken in:
4,5
Eindelijk staat het verloren labyrint op boekmeter. Kate Mosse heeft een prachtig verhaal geschreven, en toont aan dat zij beschikt over schrijftalent. Mosse beschrijft de karakters en de gebeurtenissen van beide verhalen zeer nauwkeurig. Er speelt zich nog een verhaal af, in het jaar 1209. Qua stijl en verhaal zou je dit boek kunnen vergelijken met de acht van Katherine Neville.

Ik geef 4,5 ster

4,0
Intrigerend verhaal, met vaart geschreven (vooral aan het eind), spannend... Schreeuwt om verfilming.
De verbinding tussen heden en verleden ligt er dik op, maar stoort niet. Je leert veel over de Katharen en hun geheim(en).

4,0
Wat een verhaal, fantastisch gewoon. En hoe ze in het verleden schrijft doet je helemaal in die tijd wanen. Een boek die ik niet kon lezen voor het slapen gaan. Een gepland kwartiertje werd al snel een uur: '.........nog één hoofdstukkie dan......' 4

3,5
Het lijvige boek in snel tempo uitgelezen. Door de historische achtergrond en het knappe verhaal kon ik het boek maar niet terug op de nachttafel leggen. Spijtig van het surrealistische element in het verhaal want dit is echt mijn ding niet. (echt storend wordt het trouwens nooit )
Had dit er niet ingezeten had ik dit een echte topper gevonden .
Toch blijft het zeker een aanrader.

4,0
Ik had al een aantal maal met het boek in de hand gestaan in de bibliotheek, eindelijk meegenomen en er zeker geen spijt van gehad.

Intrigerend boek, fantastisch geschreven, je leeft je er helemaal in mee.
Een verfilming mag er eigenlijk alleen komen als er net zoveel liefde en tijd in gestoken wordt als het schrijven, en mag zeker niet in anderhalf uur gepropt worden.

Ik denk dat het eigenlijk beter is als het bij een boek blijft.

Een aanrader.

avatar van james_cameron
4,0
Sterk verhaal, knap gestructureerd en goed verteld, al is tegen het einde de rek er wel een beetje uit. Tot die tijd valt er echter genoeg te genieten. Genoeg spanning en avontuur in ieder geval.

4,5
Na het boek heb ik Carcassonne bezocht en het is leuk om dan het beeld af te maken hoe het verhaal zich toen had afgespeeld. Het verhaal gaat over twee tijdslijnen die mooi door elkaar heen lopen en langzaam wordt het mysterie ontrafeld. Ik bleef nieuwsgierig naar de volgende stappen en hoe het zou aflopen.

4,5
Prachtig verhaal en gemakkelijk weg te lezen. Erg boeiend allemaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:34 uur

geplaatst: vandaag om 23:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.