menu

The Twenty-Seventh City - Jonathan Franzen (1988)

Alternatieve titel: De Zevenentwintigste Stad

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Engels
Sociaal

528 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus and Giroux, New York (Verenigde Staten)

St. Louis, ooit de vijfde stad van de Verenigde Staten, is aan het eind van de jaren tachtig van de twintigste eeuw de 27ste stad, waar leegstand en vervuiling hebben toegeslagen. Als er een Indiase vrouw uit Bombay tot hoofd van de politie wordt benoemd, beginnen de problemen. Op een merkwaardige manier raken verschillende prominente burgers van de stad betrokken bij een bizarre samenzwering die angst en terreur met zich meebrengt.

zoeken in:
avatar van Thomas83
3,5
De schrijfstijl van het boek bevalt me goed. Lekker fris met leuke zinnetjes en het soort humor dat me behoorlijk bevalt. Verder ook erg gedetailleerd en daardoor levendig, en bovendien is het verloop van het verhaal moeilijk te voorspellen. Je hinkt steeds op twee gedachten. Knap geschreven.

Verder ook een aantal erg sterke personages. Jammu natuurlijk, maar ook Singh, die eigenlijk nogal creepy is, de heerlijk foute Ripley en ook wel Martin Probst. Eigenlijk gewoon een erg onsympathieke man, maar ergens sympathiseer je ook wel weer met hem.

Het boek schetst wel een erg pessimistisch beeld en maakt eigenlijk aardig gehakt van de American Dream. Het is natuurlijk allemaal niet even realistisch, maar nooit gigantisch vergezocht. Het wat kille jaren 80-sfeertje komt goed over en je leert St. Louis echt een klein beetje kennen. Het einde leest erg vlot weg en is soms behoorlijk spannend nog. Raar tempo zit er in het boek eigenlijk, want vaag is het allemaal juist ook vrij traag.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:25 uur

geplaatst: vandaag om 15:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.