menu

Kisscut - Karin Slaughter (2002)

Alternatieve titel: Zoenoffer

mijn stem
3,79 (73)
73 stemmen

Engels
Thriller

432 pagina's
Eerste druk: Random House, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een duister geheim werpt een schaduw over het slaapstadje Grant County als de dertienjarige Jenny zich bij de rolschaatsbaan moedwillig laat neerschieten door agent Jeffrey. Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik en mishandeling.

zoeken in:
avatar van cortez
3,5
Om dit boek (volledig) naar waarde te schatten, lijkt het me nodig 'Nachtschade' gelezen te hebben. Slaughter borduurt namelijk vrij sterk verder op wat daarin gebeurde. Het heeft dit boek een beetje een soapgehalte, waarin personages, veel meer dan in het echte leven, het ene obstakel na het andere te verwerken krijgen. Op zich is dit niet echt een probleem, wat echter wel stoort is dat Slaughter soms gewoon in herhaling valt. Dan kan je passages lezen, die zo uit het eerste boek lijken te komen.

Het plot is hier dan wel weer beter uitgewerkt. Het duurt een tijdje voor je echt in het verhaal zit, maar eens dat gebeurd blijft het spannend tot de ontknoping.

avatar van Vonneke_Legrand
4,5
Heb al meerdere boeken in deze reeks gelezen, heerlijk "thuis komen".
In één ruk uitgelezen...

4,0
Een mooi vervolg op Nachtschade. Het vrij bizarre onderwerp zorgt voor een geweldig gevoel van spanning. Dit boek moet je uitlezen. Hoe zit het in elkaar, wie is er verantwoordelijk, hoe heeft het zover kunnen komen? Allemaal vragen die mij aan het lezen hielden. De karakters worden in dit tweede deel van de serie verder uitgediept. Vooral Lena vind ik een mooi beschreven personage.

Verder moet ik me helaas aansluiten bij een aantal commentaren hiervoor. Karin Slaughter schrijft redelijk vrouwelijk, maar het verhaal is goed genoeg om dit te op te koop toe te nemen. Opvallend vond ik nog dat een paar stukjes uit deel 1 bijna letterlijk herhaald worden. Bijvoorbeeld over de fotomuur in Sara's kantoor en de reden dat Jeffrey in een ander kantoor zit dan zijn voorganger.

Al met al een sterk vervolg.

Samenvatting hoofdlijnen:
Jeffrey schiet de 13-jarige Jenny dood wanneer zij de een paar jaar oudere Mark Pattersson onder schot houdt. Incestueuze pedofilie blijkt hieraan ten grondslag te liggen. De moeders van Jenny en Mark blijken een heel netwerk te hebben opgezet waar ze blaadjes verkopen met foto's van seksuele handelingen tussen Jenny, Mark en andere volwassenen (later blijkt oa dominee Dave Fine). De gedode baby in het toilet was van Mark en zijn moeder. Jenny moest helpen met het te doden en was daardoor zo boos dat ze wilde dat alles ophield. Daarom wilde ze Mark doodschieten en/of zelf doodgeschoten worden. Grace, de moeder van Mark en zijn zusje Lacey is ernstig ziek en gaat daaraan dood. Dottie de moeder van Jenny weet handig de dans te ontspringen, na eerst nog Lacey te hebben ontvoerd. Lacey wordt gered. Mark doet na een bekentenis aan Lena een zelfmoordpoging en raakt in een coma. Lena twijfelt of ze nog wel bij de politie wil blijven. Ze blijkt toch ernstiger getraumatiseerd door de ontvoering en verkrachtingen in Nachtschade dan ze eerst wilde toegeven. Haar zus Tessa is zwanger. Sara en Jeffrey zijn weer samen.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:10 uur

geplaatst: vandaag om 16:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.