menu

Kisscut - Karin Slaughter (2002)

Alternatieve titel: Zoenoffer

mijn stem
3,75 (77)
77 stemmen

Engels
Thriller

432 pagina's
Eerste druk: Random House, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een duister geheim werpt een schaduw over het slaapstadje Grant County als de dertienjarige Jenny zich bij de rolschaatsbaan moedwillig laat neerschieten door agent Jeffrey. Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik en mishandeling.

zoeken in:
avatar van cortez
3,5
Om dit boek (volledig) naar waarde te schatten, lijkt het me nodig 'Nachtschade' gelezen te hebben. Slaughter borduurt namelijk vrij sterk verder op wat daarin gebeurde. Het heeft dit boek een beetje een soapgehalte, waarin personages, veel meer dan in het echte leven, het ene obstakel na het andere te verwerken krijgen. Op zich is dit niet echt een probleem, wat echter wel stoort is dat Slaughter soms gewoon in herhaling valt. Dan kan je passages lezen, die zo uit het eerste boek lijken te komen.

Het plot is hier dan wel weer beter uitgewerkt. Het duurt een tijdje voor je echt in het verhaal zit, maar eens dat gebeurd blijft het spannend tot de ontknoping.

avatar van divart
3,5
Toch wel een heel aardig boek. Slaughter schrijft vlot, weet een behoorlijke spanning op te bouwen. Waar ik me altijd vreselijk aan erger is het ongelooflijke getrut van de hoofpersonen in hun relaties en gevoelens. Kan me daar compleet niet in herkennen en moet er meestal wel om lachen (wat ongetwijfeld niet de bedoeling is).

avatar van cortez
3,5
Ze schrijft inderdaad wel heeel vrouwelijk. Verkrachtingen, relaties, vrouwenpraatjes, ...

avatar van divart
3,5
"Vrouwelijk" was nu net het woord wat ik probeerde te vermijden. Maar ze schrijft meestal over behoorlijk gruwlijke zaken, enigzins overdreven maar daar hebben wel meer thrillerschrijvers last van.
Verkrachting, mishandeling en moeilijke relaties zijn zaken die natuurlijk voorkomen en waar je best over mag schrijven. Maar het gaat me meer over de manier waarop. Die mensen doen zo vreselijk moeilijk dat je bijna gaat hopen dat ze weer eens mishandelt gaan worden, bijna (maar dat staat er al).

4,5
Ook erg spannend dit boek. En ik ben begonnen met dit 2e deel uit de Sara Linton serie en heb daarna het 5e deel gelezen (ik kreeg ze cadeau). En ik moet zeggen...je ze kunt ze los van elkaar lezen, bij deel 2 beginnen was geen probleem en bij bijv. deel 5 worden duidelijk belangrijke gebeurtenissen uit het verleden kort uiteengezet. Prima te lezen dus!

avatar van jan met de pet
4,0
Wederom een goed boek over kindermisbruik en kinderporno, misschien iets minder dan deel 1 maar toch voor mij een 4,0 waard.

3,0
Was wederom een spannend boek, toch kon ik mijn aandacht wat minder goed erbij houden. Pas na een aantal hoofsstukken begon ik erin te komen.

avatar van amanda3785
4,5
Tweede deel van de Sarah-Linton reek en ik vond het heel mooi aansluiten op het eerste deel. Het maakt ook niet uit als je eerst dit boek hebt gelezen voor je aan 'Nachtschade' begint want je wordt op een goede manier opnieuw op de hoogte gebracht.

Heel spannend boek en opnieuw kon en wilde ik het niet wegleggen.

avatar van B. Ruth
3,5
Goed verhaal en vlot gechreven.
Minpunt is dat oeverloze gezever over die relaties.
Ik denk dat vrouwen deze schrijfster beter waarderen.
Niettemin is het verhaal en de schrijfstijl aanleiding genoeg om meer van haar te lezen.
Het is zeker aan te bevelen om Nachtschade eerst te lezen.
Met name om de ontwikkelingen rond Lena te begrijpen.
Deze Lena steelt wel mijn hart, een vrouw met ballen.

avatar van Vonneke_Legrand
4,5
Heb al meerdere boeken in deze reeks gelezen, heerlijk "thuis komen".
In één ruk uitgelezen...

4,0
Een mooi vervolg op Nachtschade. Het vrij bizarre onderwerp zorgt voor een geweldig gevoel van spanning. Dit boek moet je uitlezen. Hoe zit het in elkaar, wie is er verantwoordelijk, hoe heeft het zover kunnen komen? Allemaal vragen die mij aan het lezen hielden. De karakters worden in dit tweede deel van de serie verder uitgediept. Vooral Lena vind ik een mooi beschreven personage.

Verder moet ik me helaas aansluiten bij een aantal commentaren hiervoor. Karin Slaughter schrijft redelijk vrouwelijk, maar het verhaal is goed genoeg om dit te op te koop toe te nemen. Opvallend vond ik nog dat een paar stukjes uit deel 1 bijna letterlijk herhaald worden. Bijvoorbeeld over de fotomuur in Sara's kantoor en de reden dat Jeffrey in een ander kantoor zit dan zijn voorganger.

Al met al een sterk vervolg.

Samenvatting hoofdlijnen:
Jeffrey schiet de 13-jarige Jenny dood wanneer zij de een paar jaar oudere Mark Pattersson onder schot houdt. Incestueuze pedofilie blijkt hieraan ten grondslag te liggen. De moeders van Jenny en Mark blijken een heel netwerk te hebben opgezet waar ze blaadjes verkopen met foto's van seksuele handelingen tussen Jenny, Mark en andere volwassenen (later blijkt oa dominee Dave Fine). De gedode baby in het toilet was van Mark en zijn moeder. Jenny moest helpen met het te doden en was daardoor zo boos dat ze wilde dat alles ophield. Daarom wilde ze Mark doodschieten en/of zelf doodgeschoten worden. Grace, de moeder van Mark en zijn zusje Lacey is ernstig ziek en gaat daaraan dood. Dottie de moeder van Jenny weet handig de dans te ontspringen, na eerst nog Lacey te hebben ontvoerd. Lacey wordt gered. Mark doet na een bekentenis aan Lena een zelfmoordpoging en raakt in een coma. Lena twijfelt of ze nog wel bij de politie wil blijven. Ze blijkt toch ernstiger getraumatiseerd door de ontvoering en verkrachtingen in Nachtschade dan ze eerst wilde toegeven. Haar zus Tessa is zwanger. Sara en Jeffrey zijn weer samen.

avatar van Jasper
1,0
Slecht boek, vrij idiote verhaallijn en een teleurstellend einde.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:09 uur

geplaatst: vandaag om 13:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.