menu

Blindsighted - Karin Slaughter (2001)

Alternatieve titels: Nachtschade | Grant County #1

mijn stem
3,58 (118)
118 stemmen

Engels
Thriller

397 pagina's
Eerste druk: Morrow, New York (Verenigde Staten)

In Grand County, een stadje in Georgia, ontstaan grote spanningen als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. Het slachtoffer wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Haar ex-echtgenoot Jeffrey Tolliver, hoofd van politie, leidt de zaak. De twee moeten ondanks hun verstoorde relatie samenwerken om het mysterie van de moord op te lossen. En dan is er ook nog de zus van het slachtoffer, Lena, die als rechercheur op eigen houtje naspeuringen verricht. Tijdens het onderzoek lopen de onderlinge spanningen steeds hoger op. Sara draagt een geheim uit het verleden met zich mee dat licht op de zaak zou kunnen werpen, maar zwijgt als het graf. Intussen lijkt Lena zich te vergalloperen aan het onderzoek. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.

zoeken in:
2,5
Een matige detective. Het leest vlot weg, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het is geen moment spannend, de personages zijn allemaal vrij vlak en de ontknoping zag ik, ondanks de overbodige afeidingsmanouevres, al ver van te voren aankomen.

4,5
Een spannende literaire thriller. Dit is het eerste boek uit de sara linton reeks. Bij deze zie je iets eerder de ontknoping, maar de latere boeken zijn echt tot het einde een raadsel.
Deze boeken kan je bijna niet neerleggen, je wilt graag verder lezen.

3,0
Leest lekker weg. Het einde van het boek, en daarmee ook de ontknoping gaat wel erg snel. Lijkt er op dat er 400 pagina's waren gepland, en dat naar 380 pagina's de schrijver bedacht, shit ik heb nog maar 20 pagina's om dat uit te gaan leggen. 3,0

4,5
Inderdaad het eerste deel uit een reeks. Eerst deel 1 gekocht om te kijken hoe het leest... Het boek is zeer makkelijk te lezen en weet ook genoeg spanning op te wekken (bij mij althans). Binnen 2 dagen had ik het al uit (vakantie). Zelfs 's nachts doorgelezen.

Nu heb ik het tweede deel klaar liggen en het is gelukkig nog niet de laatste...

avatar van cortez
3,5
Spannende, maar wel vrij typische thriller met eerder goed uitgewerkte hoofdpersonages. Als lezer kan je wel te makkelijk zelf afleiden wie de dader is. Bij de tweede moord is er bijvoorbeeld maar Jeb die weet waar Sara is (van de beschreven personages uiteraard). De kleine aanwijzingen die Slaughter dan weggeeft bevestigen alleen maar de vermoedens. Verder is het boek vrij expliciet, althans voor een bestseller. Maar het werkt!

avatar van AmazingPP
3,5
Het eerste boek van Slaughter en daarmee ook het eerste boek wat ik van Slaughter lees. Ik moet zeggen dat ik soms een beetje moe werd van de omschrijvingen van huizen en andere gebouwen in het boek. Tot in detail omschrijft Karen waar de kamers zich bevinden, waar de muren zich bevinden en ze schrijft zelfs het kleur van het kleed (advocado-kleur). Gelukkig is dit allemaal een beetje in het begin van het boek, later vervalllen deze, naar mijn insziens, te gedetaileerde omschrijvingen, die ook nog eens nergens tot het verhaal bijdragen. Maar goed, zoals ik al zei: later is het boek vlotter om te lezen en dan leest het ook werkelijk lekker weg. Je kunt inderdaad wel snel begrijpen wie de dader is, maar voor een debuut is dat een fout, die Slaughter geen tweede keer zal maken, denk ik. Het nodigt zeker uit naar meer te lezen van deze schrijfster en dat ga ik ook zeker doen. Dit boek? 3,5 *

avatar van Wade
5,0
na alles van mo hayder en steve mosby te hebben gelezen was ik op zoek naar wat nieuws, ik vind het een goed boek !! Ik ga zeker de rest ook lezen

avatar van jan met de pet
4,0
Ik sluit me erbij aan goed boek, nu deel 2: 4,0

4,0
Echt een supergoed spannend boek! Mijn eerste deel van Karin S. Ik kwam nooit zo goed op gang met lezen tot iemand mij dit boek aanraadde, ik heb in korte tijd dit boek van 400 pagina's uitgelezen.

Sindsdien groot KS-fan.

avatar van amanda3785
4,5
Eerste van de Sarah-Linton reeks en ik was meteen verslaafd! Ik kon het niet wegleggen. Normaal blijft een verhaal uit een boek niet zo hangen, maar dit verhaal wel.

avatar van B. Ruth
3,5
De eerste helft van het boek boeide absoluut niet.
Op de moord na, die heel vlot in het boek plaats vond, gebeurde er helemaal niets en wil het verhaal en het oeverloze geleuter maar niet pakken.
Tot het 2e slachtoffer zich aandiende.
Dan komt het verhaal op gang en moet het boek uit, je kan het niet meer wegleggen.
Ook al is het dan gemakkelijk te raden wie de dader is blijft het toch spannend omdat de afloop over zijn laatste slachtoffer onbekend is waar gedurende het boek toch een band mee gekweekt is.
Hopelijk is Slaughter klaar met de introducties van personages en omschrijvingen voor de hele Grant County reeks.
In dat geval heb ik hoge verwachtingen van de volgende boeken die ik zeker ga lezen.
Voor mij een 3.5 waard ondanks het niet boeiende eerst gedeelte.

avatar van ramona_loves_ya
4,5
Ik vond dit het beste Karin Slaughter boek! Ben een grote fan geworden en heb alle boeken gelezen, maar persoonlijk vind ik dit wel een van de beste. Spannend, origineel en tijdens het lezen is het boek moeilijk weer weg te leggen.

avatar van Gregorian
4,0
Een tijdje geleden uitgelezen, en hij beviel mij goed! Ik ben inmiddels bezig met het 2e deel, maar tot nu toe vind ik dit deel toch nog leuker en beter.

avatar van Finn
2,5
Had er meer van verwacht (eerste keer dat ik Slaughter lees). Vond de personages nogal zwak uitgediept en sommige dialogen te opgefokt. Plot iets te ongeloofwaardig.

Het begin is veelbelovend, maar dan zakt het behoorlijk in. Het verhaal rondom de hoofdpersonen is leuk te lezen, maar ik mis de spanning. Het tweede slachtoffer valt en dan lijkt het weer spannend te worden, maar niet spannend genoeg.
Leuk om te lezen, maar als je echt voor de spanning gaat, zijn er betere boeken.

avatar van Edwynn
3,5
Een snel weglezende 'whodunnit' waarvan je halverwege al weet wie het allemaal gedaan heeft. Toch is het lastig weg te leggen. Karen Slaughter weet hoe je personages tot leven kunt wekken en hoe je spanning kunt opbouwen.

4,0
Mijn 2e Karen Slaughter, nadat ik Genesis had gelezen (waar haar 2 personages samenkomen, voor de insiders) was ik zeer nieuwsgierig naar de rest.
Vandaar dat ik met haar eersteben begonnen en zo het rijtje af wil gaan.
Ik vond het boek moeilijk weg te leggen en was er snel doorheen, misschien niet haar beste maar ik vond hem toch wel 4.0 waard.

avatar van Lalage
Ik heb de eerste 100 bladzijden gelezen en het schiet maar niet op, dus ik denk dat ik de rest maar laat zitten.

avatar van Boenga
4,5
Lalage schreef:
Ik heb de eerste 100 bladzijden gelezen en het schiet maar niet op, dus ik denk dat ik de rest maar laat zitten.

En hoe kom je dan aan die drie * ?

avatar van Lalage
Tja dat is dan de score tot nu toe, maar misschien moet ik het weer weghalen?

avatar van Boenga
4,5
Ik bedoel ook dat het een beetje tegenstrijdig is: enerzijds stop je met lezen omdat 'het niet opschiet', en anderzijds geef je een '3', dat is 6/10 en, dat toch zoiets als 'degelijk'...

Daar bovenop vind ik het inderdaad wel voorbarig om een score te geven na 1/4 van het verhaal te hebben gelezen. Maar, daar mag jij uiteraard wel anders over denken...

3,5
Dit boek ben ik gaan lezen met de vraag of Karin Slaughter ook geschikt is voor mannen en ze niet te 'vrouwelijk' schrijft. Dat viel me reuze mee, met een vrouwelijke auteur en een vrouwelijke hoofdpersoon is dit een prima boek voor mannen om te lezen. De spanning en de vraag wie de dader is zorgden ervoor dat dit boek snel uit was.

Sarah Linton krijgt te maken met een blinde vrouw die verkracht en vermoord is. Later wordt een studente zwaargewond en verkracht op haar auto achtergelaten. Jeffrey zoekt de dader, Sara laat hem weten vroeger verkracht te zijn. Hij gaat dit spoor achterna, ondertussen blijkt agente Lena, de zus van de blinde Sybill vermist. Zij is ontvoerd en wordt misbruikt, hier komen we er definitief achter wie de dader is. Het blijkt de apotheker Jeb te zijn, de man waarmee Sara af en toe een date heeft.

avatar van Vos1980
3,0
Prima boek van Karin Slaughter. Mooi verhaal, goede sfeer, leest vlot weg, maar wordt nergens echt spannend. Personages worden niet erg uitgediept. Minpunt is dat het verhaal vrij vlak is en mij al vrij snel duidelijk werd wie de dader was; dus de ontknoping was niet geweldig. Ook de complexe verhouding tussen Jeffrey en Sara vond ik soms wat vermoeiend. Wat mij overigens niet duidelijk werd was de verhaallijn over het beschieten van Jeffrey waar een collega agent bij betrokken zou zijn. Welke toevoeging had dit aan het verhaal?? Het kan natuurlijk zijn dat ik daar 'overheen gelezen' heb.
Van mij 3 sterren voor het verhaal en het vlotte lezen.

3,5
De eerste voor mij in deze reeks en trouwens ook het debuut van deze schrijfster. Boek leest makkelijk weg, maar met veel gruwelijke details. Ik was daar al voor gewaarschuwd bij deze schrijfster. Het maakt de plot (maar het plot is ook correct Nederlands) voor mij minder waarschijnlijk. Toch ben ik wel benieuwd naar het vervolg van deze reeks. Maar nu eerst een boek met minder misdaad.

avatar van Jasper
3,5
Na een paar moeilijke boeken deze thriller ingedoken. Het doet wat een thriller moet doen: leest als een trein, niet te ingewikkeld en is erg spannend. Misschien is de ontknoping wat voorspelbaar, maar niettemin vermakelijk boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:10 uur

geplaatst: vandaag om 01:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.