menu

A Long Way Gone: Memoirs of a Boy Soldier - Ishmael Beah (2007)

Alternatieve titel: Ver van Huis: Herinneringen van een Kindsoldaat

mijn stem
4,75 (2)
2 stemmen

Engels / Nederlands
Autobiografische Roman

301 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus and Giroux, New York (Verenigde Staten)

Oorlogen worden tegenwoordig vaak gevoerd door kinderen die, opgefokt door drugs, met speciaal voor de kinderhand gefabriceerde ak-47's lopen te zwaaien. Wereldwijd zijn er meer dan vijftig gewapende conflicten aan de gang waarbij naar schatting zo'n driehonderdduizend kindsoldaten betrokken zijn. Ishmael Beah uit Sierra Leone was een van hen. Ver van huis is zijn verhaal.

zoeken in:
avatar van prikadel
5,0
Super mooi boek en aangrijpend boek!

Een boek die je 1 ruk uit hebt! Zeker een aanrader!

avatar van Christiand
4,5
De afgelopen tijd heb ik al twee andere boeken gelezen met het relaas van kinderen die in een vreselijke oorlog belanden. Ten eerste natuurlijk het verhaal van de Sudanese Valentino Achak-Deng in ‘Wat is de Wat‘ van Dave Eggers en ten tweede het verhaal van de Cambodjaanse Arn Chon-Pond, in ‘Een zwarte pyjama‘ van Patricia McCormick.

En nu dus dit verhaal van Ishmael Beah over zijn tijd als kindsoldaat in Sierra Leone. Het boek lijkt hiermee zeer op de voornoemde boeken, omdat ook hier weer een zeer meeslepend en intrigerend verhaal wordt verteld over de gruwelen van de oorlog. Het boek verschilt echter op een belangrijk punt van de voornoemde twee, namelijk dat dit boek niet door iemand anders is opgetekend. Het is dus Ishmael Beah zelf die vertelt over zijn belevenissen en hij doet dat prachtig in een beeldende en soms zeer poetische stijl. Zeer indrukwekkend boek dus, dit. Zeker lezen! (net als de twee andere boeken die ik noemde!).

Gast
geplaatst: vandaag om 08:03 uur

geplaatst: vandaag om 08:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.