menu

SuperFreakonomics: Global Cooling, Patriotic Prostitutes, and Why Suicide Bombers Should Buy Life Insurance - Steven D. Levitt en Stephen J. Dubner (2009)

Alternatieve titel: SuperFreakonomics: De Afkoeling van de Aarde, Vaderlandslievende Prostituees en Waarom Zelfmoordterroristen een Levensverzekering Zouden Moeten Afsluiten

mijn stem
2,88 (8)
8 stemmen

Engels
Ideeƫnliteratuur

288 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Wat hebben de verdwijning van paardenmest en de introductie van kabeltelevisie met elkaar te maken? Waarom is het beter om dronken achter het stuur te stappen dan te gaan lopen? In vervolg op de internationale bestseller 'Freakonomics' , werpt 'SuperFreakonomics' opnieuw onverwachte, verassende en prikkelende vragen op. Steven Levitt en Stephen Dubner gaan op zoek naar de antwoorden en laten zien dat ons gedrag gestuurd wordt door economische motieven.

zoeken in:
2,5
De opvolger van Freakonomics. Ik vond bij deze de hoofdstukken meer samenhang en een beter verhaal hebben ipv de losse flarden die het vorige deel had. Sommige passages uit het boek zijn interessant, maar er zijn ook wel mindere stukken - met name het hoofdstuk over Global Cooling is saai en leek ook enigszins gedateerd. Overigens zijn er maar een handvol hoofstukken, dit is een boek dat lekker wegleest en je snel uit hebt. Wel aardig, zeker niet geweldig.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:27 uur

geplaatst: vandaag om 02:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.