menu

Fucking Berlin - Sonia Rossi (2008)

mijn stem
2,50 (5)
5 stemmen

Duits
Waargebeurd / Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: Ullstein, Berlijn (Duitsland)

Het oudste beroep ter wereld maakt veel mensen nog steeds nieuwsgierig. Wie zijn de dames van plezier die zich laten betalen voor seks? En wie zijn toch de mannen die hen bezoeken? Sonia Rossi, Italiaanse, deeltijds hoer en studente wiskunde in Berlijn, schetst een kleurrijk beeld van de alledaagse én onalledaagse werkelijkheid van een vrouw die als prostituee in de clubs van Berlijn werkt. Op openhartige en sympathieke wijze vertelt zij over haar werkomgeving waarin het niet alleen draait om geld en snelle, onpersoonlijke seks, maar juist ook om vriendschap en vertrouwen.

zoeken in:
avatar van mjk87
1,0
Waardeloos boek. Vreselijk slecht geschreven, saai, oninteressant en nergens ook maar een moment dat er bovenuit springt. Meeleven met deze madame lukt nauwelijks, ook mede door haar liefde voor een werkloze luie halfdronken Pool; tja, als je zelf je ellende kiest.... Maar ook door de zakelijke manier van schrijven werkt hier niet bij. Rossi dreunt alles op, hoe ze zich voelt, waarom en wat ze doet. Enig gevoel of verbeelding weet ze nooit op te roepen. Vooruit, je leert iets bij over het leven van zulke meisjes, hoe simpel het is werk daarin te vinden en dat alles is leesbaar geschreven. Maar wil je echt een goed boek lezen over deze zelfkant van Berlijn, dan raad ik direct Christiane F. aan. 1,0*.

1,5
Ik ga mee in de slechte beoordeling van dit boek door MJK87. Het boek is 256 pg's lang en vertelt steeds dezelfde geschiedenissen, de werkzaamheden in een bordeel of in een massagesalon die een happy end leveren. Door die herhaling van belevenissen verveelt het boek en had een novelle van zo'n 50 pgs ook voldaan. Duidelijk uit dit boek wordt dat je in het leven niet altijd de "goede" keuzes maakt en als je dan wilt overleven een volhouder dient te zijn. Wat je je afvraagt is hoe het nu met de auteur gaat. En een weetje, kennelijk ben je in Berlijn voor betaalde seks het goedkoopste uit.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:21 uur

geplaatst: vandaag om 15:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.