menu

Spaghetti Spoetnik - Tonie Mudde (2010)

mijn stem
2,90 (5)
5 stemmen

Nederlands
Psychologisch

172 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

Op een verlaten kruispunt ontfermt sterrenkundige Thomas zich over een gewond meisje. Silke, een studente aan de fotoacademie, is in veel opzichten zijn tegenpool. Ze is zelfverzekerd, mooi en stort zich in het uitgaansleven. Toch blijft ze Thomas opzoeken in zijn galerijflat. Als hij op een regenachtige avond vraagt of ze blijft logeren, zegt ze wantrouwend: “En met logeren bedoel je logeren?” Thomas begint zich af te vragen of niet alleen hij, maar ook Silke worstelt met intimiteit. Wat volgt is een ontroerend maar meedogenloos spel van aantrekken en afstoten.

zoeken in:
avatar van Pythia
1,5
Er wordt niet ingegaan op het waarom van de gecompliceerde relatie van de beide hoofdpersonen. Aan het eind van het boek heb ik dan ook nog steeds het gevoel dat ik hen niet ken.

avatar van Nicolage Rico
En is dat direct een 0,5* waard?

avatar van Pythia
1,5
Het is een en-toen verhaal. Ik lees graag een verhaal waarin het over mensen en hun drijfveren gaat in plaats van enkel over gebeurtenissen. Ik ken veel nerds maar deze blijft van karton en het vriendinnetje komt helemaal niet uit de verf.
Misschien had ik er teveel van verwacht en ben ik daarom te streng.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:58 uur

geplaatst: vandaag om 05:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.