menu

Au Revoir Monsieur Friant - Philippe Claudel (2000)

Alternatieve titel: Tot Ziens, Meneer Friant

mijn stem
3,83 (6)
6 stemmen

Frans
Streek/Familie / Psychologisch

168 pagina's
Eerste druk: Philéas Fogg, Parijs (Frankrijk)

Succesauteur Philippe Claudel keert in de novelle 'Tot ziens meneer Friant' terug naar het Frankrijk van zijn jeugd. Aan de hand van zijn herinneringen en met behulp van de wonderlijke schilderijen van de Franse schilder Emile Friant schrijft Claudel vol tederheid over zijn grootmoeder en haar verdwenen wereld. Met de trage snelheid van het water in het kanaal komt een even bevreemdend, herkenbaar als troostend verleden voorbij.

zoeken in:
4,5
De taal van Claudel is zuivere poëzie.
Hij verweeft zijn jeugdherinneringen en het leven van zijn grootmoeder met een gedetailleerde beschrijving van de geïllustreerde schilderijen van Emile Friant.
Ze vloeien als het ware in elkaar over.
Het 2de deel is als een brief aan de schilder met mijmeringen van het verleden, de vermoeidheid van de ouderdom. Daaruit spreekt zijn mateloze bewondering voor deze schilder uit zijn geboortestreek.

Mooie uitgave en goede vertaling.

avatar van JJ_D
3,5
Aangenaam, maar de toon van Claudel spreekt mij niet altijd aan.

Uitgebreide recensie.

Sanderijn
De geïllustreerde uitgave van De Bezige Bij is erg mooi. De afbeeldingen voegen, mijns inziens, zeker veel toe aan het geschrevene.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:39 uur

geplaatst: vandaag om 11:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.