menu

Pride and Prejudice and Zombies - Seth Grahame-Smith (2009)

Alternatieve titel: Pride & Prejudice & Zombies

mijn stem
3,00 (7)
7 stemmen

Engels
Griezel / Humoristisch

319 pagina's
Eerste druk: Quirk, Philadelphia (Verenigde Staten)

In 'Pride & Prejudice & Zombies' wordt Engeland al meer dan een halve eeuw geteisterd door zombies. De verstandige Mr Bennet bereidt zijn dochters voor op de strijd. Daarom hebben Elizabeth en haar zusters een gedegen vechtopleiding genoten in China. Maar de komst van de aantrekkelijke en rijke Mr. Bingley naar Netherfield leidt de meisjes Bennet regelmatig af van de strijd tegen de ondoden. De trotse Mr. Darcy blijkt net als Elizabeth zeer bekwaam in de vechtkunst, maar al vanaf de eerste ontmoeting botst het tussen die twee. Vele misverstanden en misplaatste trots versterken dat nog eens flink. Maar tussen de zombie-aanvallen door komen Mr. Darcy en Elizabeth er achter dat ze misschien meer met elkaar gemeen hebben dan ze denken.

zoeken in:
avatar van Dexter
'It is a truth universally acknowledged that a zombie in possession of brains must be in want of more brains.

avatar van Floor
3,0
Ik heb dit boek nog nog niet helemaal uit, maar tot nu toe vind ik het een vermakelijke combinatie van 18e eeuwse romantiek en rottende, hersenetende ondoden.
Wat ik vind dat de schrijver knap heeft gedaan is dat de zombies er heel 'natuurlijk' tussendoor zijn geplakt. Hij had het makkelijk ontzettend kunnen overdrijven en dan afbreuk aan het verhaal kunnen doen.

Vriendts
Het origineel is prachtig en ik was benieuwd naar deze versie. De zombies zijn er aardig in geschoven maar het krijger-gedoe is een beetje te veel van het goede. Hier en daar een glimlach maar niet grappig of eng. Jammer van het te lang durende slot.


Gast
geplaatst: vandaag om 20:51 uur

geplaatst: vandaag om 20:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.