menu

De Slavenring - Simone van der Vlugt (2003)

mijn stem
3,36 (35)
35 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Historisch

206 pagina's
Eerste druk: Lemniscaat, Rotterdam (Nederland)

Het is de eerste eeuw na Christus. De zeventienjarige Folkrad groeit op als zoon van het stamhoofd van de Cananefaten in het Rijnland, dat voor een deel door de Romeinen is bezet. Het is de bedoeling dat Folkrad eens zijn vader zal opvolgen, maar de goden beschikken anders. Door een noodlottige actie roept Folkrad de wraak van de Romeinen af over zijn dorp; de nederzetting van de Cananefaten wordt platgebrand en alle bewoners worden gedood. Folkrad weet op het nippertje aan de slachting te ontkomen. Hij wordt gevangengenomen en meegevoerd naar Italië, waar hij als slaaf wordt verkocht.

zoeken in:
monkey
Zwak boek dat ik met niet te veel plezier heb uitgelezen.
2,5

2,5
ik had er meer van verwacht toen ik de achterkant las, wel uitgelezen niet zoveel indruk gemaakt. 2.5*

3,5
Ze heeft al heel wat betere boeken geschreven, vind ik.
Het heeft niet veel indruk gemaakt bij mij

5,0
Ik heb hem ook gelezen.
Ik vond hem wel heel erg leuk hoor!

4,5
Als alle geschiedenislessen zo spannend waren als dit boek. Beeldend geschreven. Aanbevolen voor het voortgezet onderwijs.

avatar van JohnWilliams
2,0
De titel lijkt leuk en is erg aantrekkelijk om te lezen, dat dacht ik tenminste! Maar helaas is het boek niet echt de moeite waard om te lezen wat erg jammer is. De bladzijdes hielden maar niet op naar mijn mening, ik was blij dat ik hem uit had.......slecht boek.

4,0
Ik vond het juist een mooi boek.
Het is wel een boek waar je van moet houden dat geeft ik toe.
Maar mijn vriendinnen vonden hem ook heel mooi.
Maar smaken verschillen.

4,5
Dit boek staat zeker in mijn top 3 van de boeken die ik heb gelezen van Simone van der Vlucht(en dat zijn er nogal wat) Ik vond dit boek zeer emotioneel geschreven, ik kon het op het einde bijna niet droog houden. Wat Ik ook heel erg bij dit boek had was dat ik me beter in kon leven, of mischien geloofde ik meer van wat ze schreef omdat de bewijzen van haar voor iedereen te zien zijn in italië. Ik denk dat dit mij zo raakte in dit boek, de realiteit er van.

3,5
Ik vond 'm mooi hoor.
Heel helder beschreven, terwijl het toch onwijs lang geleden gebeurd is ontstoft Van der Vlugt het volledig
Sommige van haar zijn beter, dat geef ik toe.

3,0
Met Simone van der Vlugt is het zo: ze kan geweldig schrijven en bij jeugd- en kinderboeken doet ze dat in begrijpelijke taal voor de jeugd en bij romans (en thrillers) doet ze dat in hedendaagse volwassenentaal, omdat het maar plat te zeggen. Het niveau van taalgebruik en de keuze van onderwerpen en thema's liggen gewoon elders, maar voor de rest kan ze voor beide doelgroepen goed schrijven.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:51 uur

geplaatst: vandaag om 14:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.