menu

Making an Elephant - Graham Swift (2009)

Alternatieve titels: Een Olifant Maken | Making an Elephant: Writing from Within

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Autobiografische Roman

256 pagina's
Eerste druk: Picador, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een olifant maken bevat een rijke keuze uit de vele essays, portretten en gedichten die in de loop der jaren door Graham Swift zijn geschreven. Vol inzicht en passie schrijft hij over zijn vrienden, over auteurs die hem beïnvloed hebben en over zijn familie. Hij vertelt over Kazuo Ishiguro die hem helpt bij het uitzoeken van een gitaar, over Salman Rushdie die onder strenge bewaking op kerstbezoek komt en over Ted Hughes die de geheimen van de natuur met hem deelt. Daarnaast eert Swift auteurs die overleden zijn en laat hij zijn gedachten dwalen over onderwerpen als geschiedschrijving en de werking van het geheugen.

zoeken in:
avatar van JJ_D
3,5
Heel aangenaam, alleen spijtig van enkele totaal irrelevante (ja, zelfs saaie) passages. Met bijzonder mooie poëzie overigens!

Uitgebreide review.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:04 uur

geplaatst: vandaag om 22:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.