menu

Met Stijgende Verbazing - Hans Vervoort (1980)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

154 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Beschreven wordt het leven van Hans Derks. Hans wordt vanaf zijn zesde jaar opgevoed in een pleeggezin, eerst in Indië, later in Nederland. Hans voelt zich na jaren nog steeds moreel verplicht zijn pleegbroer Bert te helpen. Hans is een man met een minderwaardigheidscomplex (hij heeft een wijnvlek in zijn gezicht en is altijd achtergesteld bij zijn pleegbroer). Tenslotte blijkt Hans toch ook werkelijk de meerdere van zijn pleegbroer: Bert raakt namelijk aan de drank en Hans en een baas van het bedrijf zijn de enigen die hem nog wil helpen. Maar daarvoor moet Bert wel eerlijk vertellen met welke problemen hij zit.

zoeken in:
4,0
Prettig leesbaar en vlot geschreven roman die de problematiek van de hoofdpersonen goed schetst en verklaart. De reclame- en marketing wereld wordt goed geschetst, natuurlijk ook doordat de schrijver zelf in deze wereld actief geweest is.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:16 uur

geplaatst: vandaag om 20:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.