menu

Het Gelijk van Heisenberg - Frans Pollux (2010)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch / Toekomst

343 pagina's
Eerste druk: Atlas, Amsterdam (Nederland)

Syris is een plichtsgetrouwe ambtenaar in dienst van het departement Fiscaliteit en Vrijhandel, afdeling Onderzoek. Zijn sterkste wapen is zijn onverschilligheid. Maar hoe onverschillig kun je blijven voor een ramp van Bijbelse omvang? Op een verjaardagsfeest overspoelt een vloedgolf Syris’ stad. Het lukt hem om met twee collega’s in een rubberboot aan een onmiddellijke dood te ontsnappen. Ze gaan op onderzoek uit, maar in plaats van hulp krijgt Syris antwoorden op vragen die hij niet eerder durfde te stellen. Wie heeft zijn vrouw een paar maanden daarvoor vermoord? Waarom wordt zijn huis al tijden in de gaten gehouden, en door wie? En vooral: waar komt het alsmaar stijgende water vandaan?

zoeken in:
avatar van Lalage
2,5
Dit is wel een spannend boek, maar de karakters blijven plat en een beetje overdreven. Ook de beschrijving van de toekomst vind ik niet realistisch: terug naar papier omdat het internet gekraakt is? Iedereen die met grote belangrijke datasets werkt heeft toch minstens een hardcopy op cd achter slot en grendel.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:51 uur

geplaatst: vandaag om 16:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.