menu

De Importbruid - Hülya Cigdem (2008)

mijn stem
4,00 (5)
5 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

332 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Omdat ze denkt dat het leven in Nederland een feest is, verlooft de in Turkije wonende Rüya zich op haar dertiende met Kaan, zoon uit een Turks gezin in Tilburg. Na twee jaar komt ze naar Nederland voor de bruiloft. Rüya en Kaan wonen in bij het grote gezin van haar schoonouders en Rüya raakt per ongeluk snel zwanger. Haar droom verandert in een nachtmerrie wanneer blijkt dat haar schoonmoeder in dit huis de scepter zwaait. Buiten de voordeur lijken er geen grenzen te bestaan, maar binnen des te meer. Rüya is slechts een importbruid die elk moment ingeruild kan worden voor een nieuwe maagd die wél gehoorzaamt. Teruggaan naar haar ouders is geen optie. 'De Importbruid' vertelt het dilemma van Rüya. Op zoek naar zichzelf en naar wat ze wil met haar leven ontdekt ze haar eigen grenzen.

zoeken in:
avatar van Dee-e
4,0
Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij dit boek. Ik vond het prachtig om een kijkje te krijgen in de Turkse cultuur en ik vond het geweldig om Rüya te zien groeien en hoe ze zich lostrekt van haar schoonouders. Ik heb echt genoten van het boek, tot het einde. Daar was ik niet erg van onder de indruk. Het neemt opeens een heel andere wending en mijn respect voor Rüya daalt direct. Ook het enorm open einde vond ik erg tegenvallen. Al met al toch 4 sterren omdat ik enorm genoten heb van het verhaal en omdat het wel indruk op me heeft gemaakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:14 uur

geplaatst: vandaag om 15:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.