menu

The Beast from the East - R.L. Stine (1996)

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Engels
Jeugdboek
Griezel

144 pagina's
Eerste druk: Scholastic, New York (Verenigde Staten)

Ginger Wald is, samen met haar tweelingbroers Nat en Pat, verlorengelopen in het bos. En er is iets vreemds aan de hand met de planten: het gras is geel, de struiken zijn paars en de bomen zijn zo hoog als wolkenkrabbers. Dan ontmoeten ze de harige blauwe beesten. En die willen een spelletje spelen op leven en dood.

zoeken in:
avatar van Juud
5,0
Waarom heeft dit boek zo'n laag gemiddelde!? :shock:

avatar van Kerry
5,0
Ik heb geen idee Juud...! Wie heeft 'm eigenlijk allemaal gelezen hier? Dit is echt absoluut een van de BESTE Goosebumps-boeken, en is trouwens niet in Nederland vertaald.

avatar van Kerry
5,0
Dat komt vanwege NoamiWatts. - Hij heeft op bijna alle boeken van R.L. Stine hier op Boekmeter 1,5 of 2,0 gestemd...

Ik vraag mij af of dat wel serieuze stemmen zijn. - Hoezo zou je van een auteur meer dan 50 boeken gaan lezen, als je bijvoorbeeld na de eerste 10 (dat vind ik al meer dan genoeg om een mening over een auteur te kunnen bepalen!) boeken merkt dat het niets voor jou is...??


Eigenlijk zou ik de redactie van BoekMeter vriendelijk willen verzoeken, dit eens na te vragen bij die "NaomiWatts".

avatar van Dee-e
Een mening is een mening, Kerry. Ik lees ook van schijvers die mij soms teleurstellen, denk aan Carry Slee, en steeds kom ik weer laag uit. Daarnaast vind ik een 3,6 met 4 stemmen zo slecht nog niet. Er zijn boeken die ik geweldig vind en die veel lager scoren..

avatar van Bassievrucht
Een simpele verklaring lijkt me dat zij (of hij) ze vroeger heeft gelezen en ze niet meer leuk vindt. Anderzijds worden boeken van R.L. Stine niet bepaald hoog gewaardeerd, dus dan zit ze met haar lage stemmen wel in de goede hoek.

avatar van Kerry
5,0
@Dee-e; dan ga je niet op 50 boeken van die auteur stemmen, en overal maar 1,5 of 2,0 geven en NERGENS een mening of reactie achterlaten. - Dat klopt gewoon niet.

@Bastiaan; hetzelfde. - Waarom zou (het is een hij) dan nergens een reactie achterlaten, maar alleen maar overal laag stemmen?

En over dat laatste wat je zegt moet je echt voorzichtig mee zijn, want volgens mij weet jij ook, zoals bijna iedereen wel hier of op de fora die geïnteresseerd zijn in de boeken van Stine, dat de Nederlandse vertalingen totaal niet gelijk zijn aan de originele verhalen zoals R.L. Stine ze geschreven heeft.

De vertalingen zijn totaal verkloot en misvormd, en in veel van zijn boeken hier in Nederland, herken je nog niet eens één regel terug uit het oorspronkelijke boek.

Want waarom zou die NaomiWatts dan zoveel van die originele Engelse boeken ergens besteld en gelezen hebben (want daar plaatst hij dus ook die 1,5 en 2,0 stemmen bij - niet alleen de vertaalde werken) als hij ze zo waardeloos vindt?? - Dan stop je toch hooguit na 10 boeken van, in dit geval RL, gelezen te hebben?


Dus dat moet je gewoon echt niet zeggen, want die stemmen zijn gewoon nergens op gebasseerd, en al bij verre niet op R.L. Stine's vertelkunsten, maar zijn gewoon geplaatst door gefrustreerde pubers die de boeken vroeger (en misschien nu ook nog) geweldig vonden, maar gewoon stoer willen zijn om dat niet te laten blijken.

En er zijn ook mensen die wel de boeken kunnen waarderen, en tenminste ook fatsoenlijk en reëel doen stemmen, zoals Aslan, Juud en ik (= Kerry & Vaughn; account verwijderd, maar stemmen en reacties niet; lees uitleg hieronder. Snap niet waarom. )

avatar van liv2
Kerry schreef:
.

Want waarom zou die NaomiWatts dan zoveel van die originele Engelse boeken ergens besteld en gelezen hebben (want daar plaatst hij dus ook die 1,5 en 2,0 stemmen bij - niet alleen de vertaalde werken) als hij ze zo waardeloos vindt?? - Dan stop je toch hooguit na 10 boeken van, in dit geval RL, gelezen te hebben?


Hier maak je wel een punt Kerry en moet ik je bijtreden. Een kleine verduidelijking is nu wel het minste wat je kan doen als je zoveel lage stemmen toekent.....

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Hij heeft ook wel gelijk als je zoveel boeken leest van een schrijver die je duidelijk niet leuk vindt. Als ik er twee lees die ik niet leuk vind, lees ik er zeker niet nog 50 meer.

avatar van Dee-e
@ Kerry: Jij en Vaughn zijn dezelfde. Dus om Vaughn mee te tellen slaat nergens op. En om even in te gaan op het lezen van verschrikkelijke boeken in een serie. Ik zie dat jij 2 delen van Twijlight met een 0,5 hebt beoordeeld. Waarom heb je een ander deel gelezen als je deel 1 zo waardeloos vond? Misschien heb je dan al antwoord op waarom iemand meerder boeken van een waardeloos schrijver leest.

Verder zal diegene er wel een reden voor hebben. Ik denk niet dat iemand hier voor de fake op alle R.L. Stine boeken zit te stemmen, die kan waarschijnlijk zijn og haar tijd wel beter indelen. En als dat wel zo is, zal hij of zij de boeken wel echt waardeloos vinden. Na het lezen van een boek ontstaat nu eenmaal een mening en die kan afwijken van de mening van een ander. Ik vind dit een beetje een loze discussie, ik denk namelijk dat als de boeken echt zo enorm goed waren, er wel meer stemmers waren geweest en de boeken sowieso hoger scoorden. Daarnaast blijf ik zeggen dat 3.6 met vier stemmen echt niet zo slecht is, hoor. Dat betekent dat meer dan de helft het boek bovengemiddeld vond. En het is ook wel realistisch dat iemand een keer negatief stemt. Ik ga vaak af op het cijfer, en de reacties van de lezers voor ik een boek op mijn lijstje zetten. Dit boek, met een 3,6 zou bij mij niet eens afvallen. Mits dat het mij een echt kinderboek lijkt..

En wat is er stoer aan om R.L. Stine een slechte stem te geven?

avatar van Bassievrucht
Dat is een retorische vraag neem ik aan

@ Kerry. Volgens mij lees je niet goed wat ik heb geschreven. Het is heel goed mogelijk dat hij de boeken in zijn jeugd heeft gelezen en zich er toen goed mee heeft vermaakt, maar dat hij nu tien, jaar verder is en het troep vindt. Dat lijkt me zelfs aannemelijk omdat ik even heb gekeken: Naomi Watts heeft geen R.L. Stine boeken gelezen die de auteur de laatste tien jaar heeft uitgebracht (verder heb ik niet gekeken, maar het zal nog wel langer zijn). En volgens mij is het niet verplicht om een reactie te geven.

Dat verhaal over vertalingen zal allemaal best, maar waar maak je je zo druk over? En volgens mij is dat niet de eerste keer, want je hebt ook een keer een discussie opgestart onder je andere gebruikersnaam. Dat begint me nu best wel te irriteren. Let it go.

avatar van Kerry
5,0
@Liv2 en PeterW; bedankt voor jullie steun! - Dat is inderdaad precies wat ik bedoel!

@Dee-e; daar zeg je het zelf al; dat zijn er 2 niet 50!!

@Bastiaan; dat van retorische vraag, welke vraag bedoel je dan? Die van Dee-e?

En Bastiaan, ik heb mijn account van "Vaughn" toen verwijderd; en met verwijderen nam ik aan dat ook automatisch al je berichten en stemmen verwijderd werden, maar blijkbaar dus vreemd genoeg niet.

Toen heb ik dus een nieuw account aangemaakt als "Kerry", want ik kon dus niets meer met dat andere account.
Dus je moet niet mij liggen beschuldigen dat ik zogenaamd als twee personen lig te spelen, en steeds maar hetzelfde verhaal wil herhalen en herhalen, omdat ik dat dus, volgens jou, zogenaamd neit meer zou kunnen doen via Vaughn; wat ik dus wel zou willen!

En heb jij soms te zeggen dat ik dat niet hier mag plaatsen? - Volgens mij hoort dat in de discussie thuis of niet soms??? - Ik probeerde een punt duidelijk te maken, en als jij niet begrijpt dat die uitleg daarbij nodig is, kan ik daar niets aan doen.

avatar van Dee-e
Kom maar op met bewijzen dan. Ik geloof namelijk niet dat een uitgeverij/vertaler erg ver van het originele verhaal gaat zitten.

avatar van aslan
3,0
los van het feit dat de vertalingen al dan niet correct zijn was het eigenaardige stemgedrag van eerdergenoemde me ook al opgevallen...

avatar van Juud
5,0
Ik vind dat Kerry en ik ons best af mogen vragen waarom dit boek eerder zo'n laag gemiddelde had. Nu heeft dit boek met een score van 3.62 met 4 stemmen een behoorlijk gemiddelde, maar dat komt door de stemmen van Kerry en mij. Daarvoor was het gemiddelde bedroevend laag en daar gingen onze reacties ook over. Onze opmerkingen over het lage gemiddelde zijn nu niet meer van toepassing.

Wat NaomiWatts betreft; voor hetzelfde geld vindt hij de boeken echt helemaal niets en zijn het gewoon eerlijke stemmen, maar ik snap wel waarom Kerry hier zijn vraagtekens bij zet. Het is vreemd als iemand veel boeken van een bepaalde serie leest waarvan hij weet dat hij het niets vindt. Nu vallen hier ook verklaringen voor te vinden (bijv. dat hij de boeken vroeger heeft gelezen en er nu niets meer aan vindt), maar ik snap het vermoeden volkomen. Nu controleer je dit niet makkelijk, maar we mogen best vermoedens hebben.

Verder snap ik niet waarom er een hele discussie moet worden gevoerd op basis van wat iemand vermoed. Het lijkt wel of iedereen, of diegene nou zelf Stine leest of niet, in de rij staat om ook zijn/haar mening te verkondigen. Wat maakt het uit? Lijkt het boek je niets en heb je het niet gelezen, dan zie ik ook niet de noodzaak om je in zo'n discussie te mengen.

En nu ga ik maar eens een review typen over dit fantastische boek, wat ik aanvankelijk ook van plan was..

avatar van Kerry
5,0
Dee-e schreef:
Kom maar op met bewijzen dan. Ik geloof namelijk niet dat een uitgeverij/vertaler erg ver van het originele verhaal gaat zitten.


Oké Dee-e, wanneer en waar kan ik je ontmoeten om het je in levende lijve te laten zien? Dan neem ik vijf Nederlandse, en (de) vijf originele Amerikaanse verhalen mee, en dan mag je ze gaan lezen. (En nu dus niet terug deinzen.)


@ Aslan & Juud; bedankt! Heb je ook helemaal gelijk in Juud, dit is iets wat wij ons afvroegen, en vooral over die NaomiWatts hoop ik toch echt dat de crew van BM daar eens wat duidelijkheid van gaat achterhalen.

avatar van Dee-e
Helaas heb ik komende maanden vol staan met werk, school en interviews, dus dat kan nog wel even duren. Je kunt toch ook kopieren en plakken? Of mailen? Je hebt mijn mailadres...

avatar van Kerry
5,0
Dee-e schreef:
Helaas heb ik komende maanden vol staan met werk, school en interviews, dus dat kan nog wel even duren. Je kunt toch ook kopieren en plakken? Of mailen? Je hebt mijn mailadres...


Hoe wil ik al die Nederlandse EN originele boeken gaan kopieren en plakken ( ) ?? - Zou ik dan voor jou letterlijk het hele boek moeten gaan overtypen ofzo? Nou, nee, dat denk ik toch niet; en dan alsnog kan ik je niet het "levende" bewijs laten zien, en om deze discussie tussen jou en mij nou eens eindelijk tot een eind te laten komen, is dat toch wel hoogst noodzakelijk.

avatar van Kerry
5,0
Kerry schreef:
(quote)


Hoe wil ik al die Nederlandse EN originele boeken gaan kopieren en plakken ( ) ?? - Zou ik dan voor jou letterlijk het hele boek moeten gaan overtypen ofzo? Nou, nee, dat denk ik toch niet; en dan alsnog kan ik je niet het "levende" bewijs laten zien, en om deze discussie tussen jou en mij nou eens eindelijk tot een eind te laten komen, is dat toch wel hoogst noodzakelijk.


Laat je even wat weten?

Gast
geplaatst: vandaag om 02:36 uur

geplaatst: vandaag om 02:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.