menu

De Countdown - Xenia Kasper (2009)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Sociaal

319 pagina's
Eerste druk: Truth & Dare, Amsterdam (Nederland)

Eva, succesvol journaliste, heeft nog maar één jaar voordat haar dochter Kira gaat studeren in het buitenland. Ze heeft zich vast voorgenomen om Kira een survivalpakket voor de ‘echte’ wereld mee te geven. Het laatste jaar is een achtbaan van nieuwe angsten, moederliefde, trots en de overtuiging dat loslaten onvermijdelijk is. 'De countdown' beschrijft een a-typische moeder-dochterrelatie, waarin vertrouwen een grotere rol speelt dan gezag.

zoeken in:
4,5
Helaas voor de fans is Countdown geen vervolg op de verhalen van Susa en Andrea. Maar Xenia Kasper heeft wel weer een erg bijzonder boek geschreven. Het boek is deels autobiografisch en beschrijft een onderwerp dat weinig voorkomt in boeken. Dankzij het onderwerp is het boek een absulute aanrader voor alle moeders en dochters! Eva, de moeder in dit boek, is journaliste en heeft een zeer goede relatie met haar docher Kira. Eva doet er ook alles aan om Kira wat extra's mee te geven in haar opvoeding op alle vlakken en bovenal probeert ze een goede vriendin te zijn. Kira is een puber en zit in het laatste jaar van het gymnasium. Ze is druk zoekende naar wat ze wil gaan studeren en waar. Eva doet haar best om haar dochter op alle mogelijke manieren te steunen, maar ook om haar te laten zien hoe echt het leven is. Kira wordt langzaam aan volwassen en dat is exact wat Eva wil, maar natuurlijk krijgt ze het ook moeilijk doordat Kira er alleen op uit gaat en haar moeder steeds meer loslaat. Toen ik de omschrijving van het boek las had ik niet het idee dat Countdown een geweldig boek zou zijn. Maar doordat Xenia autobiografische kenmerken van haar en haar dochter terug laat komen in het boek is het bijzonder oprecht en voor veel moeders en dochters heel herkenbaar. Je gaat je hechten aan moeder en dochter die zo'n vreselijk goede moeder-dochter band hebben. Leuk is ook dat het verhaal zich vooral in Nederland afspeelt en het een echt Nederlands gezin is. Xenia weet het onderwerp goed naar voren te brengen, maar ook de thema's waar het minder om draait, zoals Eva's werk en de bezoeken aan de universiteiten zijn zeer gedetailleerd uitgewerkt. Xenia Kasper heeft een zeer bijzonder boek geschreven. Lovende woorden zijn prachtig, maar je moet het zelf maar lezen!

avatar van Vonneke_Legrand
3,5
Ik heb dit boek vrij impulsief uitgekozen in de bibliotheek. Normaal ben ik niet zo van de zoete, soms zweverige romans. De Count Down heeft me daarmee positief verrast. Het leest heerlijk weg. Door de manier waarop Xenia Kasper schrijft lijkt het net alsof je de hoofdpersoon goed kent en ze een vriendin van je is.
Kasper is voor mij toch een schrijfster om in de gaten te houden.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:45 uur

geplaatst: vandaag om 06:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.