menu

Den Orolige Mannen - Henning Mankell (2009)

Alternatieve titel: De Gekwelde Man

mijn stem
3,30 (20)
20 stemmen

Zweeds
Detective

608 pagina's
Eerste druk: Leopard, Stockholm (Zweden)

Hakan von Enke, een gepensioneerde hooggeplaatste zeeofficier, verdwijnt tijdens zijn ochtendwandeling in het Liljanswoud nabij Stockholm. Het is winter en hij heeft net zijn vijfenzeventigste verjaardag gevierd. Voor Kurt Wallander wordt dit een hoogstpersoonlijke kwestie: Von Enke is namelijk de schoonvader van zijn dochter Linda. Sommige sporen wijzen in de richting van het verleden, naar de tijd van de Koude Oorlog, extreem-rechtse groeperingen en huurmoordenaars uit voormalig Oost-Europa. Vooral gebeurtenissen in het begin van de jaren tachtig spelen een belangrijke rol, toen Russische onderzeeërs er herhaaldelijk van werden beschuldigd de Zweedse territoriale wateren binnen te dringen. Wallander beseft dat hij mogelijk een gigantisch geheim op het spoor is dat betrekking heeft op de volledige naoorlogse geschiedenis van Zweden. Terwijl hij zijn hoofd breekt over de ware toedracht verschijnt er een nog veel donkerder wolk aan de horizon.

zoeken in:
avatar van levispapa
3,0
De laatste Kurt Wallander is helaas niet één van de beste boeken van Henning Mankell.
Op zich is het verhaal en het idee erachter best aardig, maar er bleven voor mij erg veel losse eindjes over. Te veel wordt aan de verbeelding van de lezer overgelaten, waardoor ik met een onbestemd gevoel achterbleef.
Een pluspunt is wel weer dat Mankell de sfeer en neerslachtigheid van Wallander uitstekend neerzet.

avatar van thrillseeker
levispapa schreef:
maar er bleven voor mij erg veel losse eindjes over. Te veel wordt aan de verbeelding van de lezer overgelaten, waardoor ik met een onbestemd gevoel achterbleef.


Dit had ik ook, vreselijk die onbeantwoorde vragen

avatar van eRCee
Dacht dat Mankell al eerder was gestopt met de Wallander-serie?

3,0
Het laatste boek uit de Wallander serie. Prachtige boeken waar ik erg van heb genoten. Als cijfers gaf ik tussen de 2.5 en 4. Aanraders voor iedereen die van Scandinavische thrillers houdt.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:20 uur

geplaatst: vandaag om 07:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.