menu

Tweestrijd - René Appel (1998)

mijn stem
3,68 (11)
11 stemmen

Nederlands
Thriller

123 pagina's
Eerste druk: Bert Bakker, Amsterdam (Nederland)

Stel, je bent een meisje van achttien jaar en je werkt in de slagerij van je vader. Je wordt verliefd, hopeloos verliefd op een jongen bij wie je intrekt. Je laat het grauwe, dagelijkse bestaan achter je en maakt van het leven één groot feest. Totdat je ontdekt dat die jongen kwade kanten heeft, dat hij dingen doet die het daglicht niet verdragen, dat hij te ver gaat. Veel te ver. Wat moet je doen? Naar de politie gaan? En dan, wat gebeurt er dan?

zoeken in:
avatar van s0njaa
3,0
Ik vond dit meer een "tiener/jeugd" boek.. Iets volwassenere Carry Slee niveau..

Maar leest goed weg

avatar van the Cheshire cat
4,5
Eigenlijk is ons denkpatroon vaak hetzelfde en denken we min of meer op dezelfde manier; bij de kassa in de supermarkt, in de wachtkamer bij de dokter, 's avonds voor de televisie, 's ochtends bij het ontbijt.. René Appel weet onze gedachtes en ons gedrag in die alledaagse situaties vaak opvallend raak te beschrijven. Herkenbaar, gortdroog en heel erg grappig.

Roy zat tv te kijken, een stomme spelshow. Aan een graafmachine was een soort beugel bevestigd, waarmee een open wijnfles kon worden opgetild. De bedoeling was dat in een zo kort mogelijke tijd die wijnfles naar een stel glazen werd gereden die vervolgens vol moesten worden geschonken. De presentator stond er een beetje bij te schreeuwen en te juichen alsof het Nederlands elftal wereldkampioen werd. 'Eikel,' zei Roy.

Stiekem is Roy wel een leuk personage; een hele foute jongen die leao heeft gedaan en bij het minste of geringste uit zijn slof schiet waardoor hij zich steeds verder in de nesten werkt. Tweestrijd is wel een van René Appels beste thrillers vind ik.

Ze las wat in de krant. Politiek... het interesseerde haar niet. Werkloosheid, tunnels, Schiphol, parkeerproblemen, Bolkestein, wat moest ze er allemaal mee? Vroeger kwam er bij hen in de slagerij een man die veel op Bolkestein leek. Alleen hij praatte met een zwaar Amsterdams accent en bestelde dan ook geen 'tartaar', maar zoiets als 'tetaor'.

avatar van Arkan
4,0
Tweestrijd, een verhaal uit het dagelijkse leven, tenminste waar het gaat over iemand, die verliefd wordt op een jongen die, zich in het criminele milieu inwerkt.

Een boek dat lekker vlot leest, dat de nodige spanning kent, met heel mooi beschreven typische landschappen en personages.
Maar vooral, helemaal niet voorspelbaar, al doet het einde het imago van René Appel weer helemaal tot zijn recht komen.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:51 uur

geplaatst: vandaag om 20:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.