menu

Terugkeer - Gerard Kornelis van het Reve (1940)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

16 pagina's
Eerste druk: De Kameel, Amsterdam (Nederland)

'Terugkeer' bevat behalve het titelgedicht nog negen andere gedichten. Vijf van de gedichten schreef Reve oorspronkelijk aan zijn eerste vriendinnetje Stien Amende, met wie hij samen op het Vossius Gymnasium in Amsterdam zat.

zoeken in:
Michael1992
De jonge Reve laat zeker al een blijk van talent zien maar eigenlijk zal hij mij nooit weten te bekoren met zijn gedichten.
Hij schetst soms mooie beelden van vermoeide scholieren en geluk dat soms toch gevonden kan worden maar onder de huid kruipen doet het nergens.
De inleiding waarin de context van deze bundel getekend wordt en een analyse van de Reve van toen en ook van later werk van hem is vele malen interessanter. Alleen daarvoor is dit boekje echt essentieel voor de liefhebber van mans werk.

3.5*

avatar van Raspoetin
3,0
Inhoud:
Stil Gelag
Enthousiast Beoefenaar van de Hengelsport
Melancholieke Scholier
Nachtelijke Regenbui
Minuten-geluk
Soldaten op Mars
Verloochening van de Cultuur
De Regen Zwaait Als een Doorrookt Gordijn...
Correspondentie-verontschuldiging
Alleen
Terugkeer

Gast
geplaatst: vandaag om 03:27 uur

geplaatst: vandaag om 03:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.