menu

Het Plaatjesboek: Een Muzikale Ontdekkingsreis - Leo Blokhuis (2007)

mijn stem
3,60 (15)
15 stemmen

Nederlands
Historisch / Kunst en Cultuur

203 pagina's
Eerste druk: Ambo, Amsterdam (Nederland)

De lezer wordt in dit boek mee op een reis genomen door de geschiedenis van de popmuziek, aan de hand van vijftien klassieke liedjes. Gaandeweg passeren talloze zangers, muzikanten, producers, labels en stromingen de revue. Ook bevat het boek een groot aantal prikkelende lijstjes; van de beste drinkliedjes tot de mooiste Italiaanse hits.

zoeken in:
4,0
Zoals het een echte muziekliefhebber betaamt, overlaadt Don Leo de lezer met feitjes. Soms op het nerderige toe, maar de passie straalt ervan af. De schrijfstijl is interessant, maar het punt is dat men het overzicht makkelijk kan verliezen. Zodoende is het Plaatjesboek een boek dat vooral bedoelt is voor muziekliefhebbers die graag in de achtergronden van hun favoriete liedjes willen duiken. Ik bestempel mezelf als een redelijk ervaren muziekkenner, maar moet toegeven dat veel namen me echt niks zeggen. In een aantal gevallen nog niks. Zoals het voorwoord aangeeft: “Ik hoop dat dit boek verleidt zelf op zoek te gaan naar de vergeten helden van de popmuziek.”. Zo is het maar net. Ikzelf duik snel weer de platenzaken in om de muziek van Jake Holmes te zoeken.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:26 uur

geplaatst: vandaag om 11:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.