menu

The Last Theorem - Frederik Pohl en Arthur C. Clarke (2008)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Sciencefiction

311 pagina's
Eerste druk: HarperVoyager, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Stralingen veroorzaakt door atoomontploffingen op aarde worden opgevangen door de hyperintelligente buitenaaardse federatie. Herhaaldelijke waarschuwingen worden door aarde niet verstaan en tenslotte sturen ze een armada erop uit om het ras dat deze ongewenste stralingen produceert te vernietigen. Ondertussen op aarde, in Sri Lanka, werkt de geleerde Ranjit aan een van de laatste nooit opgeloste wiskundige vraagstukken. Onverwachts houden deze twee activiteiten een band die wel eens de aarde van de ondergand zou kunnen redden.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
3,0
Het boek wordt geprezen als de laatste roman van de SF grootmeester. Hiermee wordt Clarke bedoeld. Clarke was begonnen dit boek te schrijven maar omwille van een writers-blok en zijn hoge leeftijd vroeg hij de kwieke 90-jarige Pohl het verhaal af te werken. Clarke had nog net tijd het definitieve script te lezen voordat hij stierf. Nu blijft met Pohl de echte laatste SF-grootmeester achter.
Het boek werd met gemengde kritieken onthaald volgens Wiki maar de plot vind ik alvast intrigerend en ik kijk ernaar uit het te lezen.

avatar van Grovonion2
3,0
Zo ver zo goed, leest lekker weg en de band van wiskunde met een alien-invasie is niet alleen ver gezocht maar ook vreemd boeiend.

avatar van Grovonion2
3,0
SF dat eigenlijk geen SF is tot ergens de laatste paar pagina's. Voor de rest eerder de levensbeschrijving van een Sri-lankaan, die het eigenlijk bijzonder goed treft in het leven.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:09 uur

geplaatst: vandaag om 16:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.