menu

Release: Het Verhaal van ID&T. Deel 1 - Gert van Veen (2004)

mijn stem
4,00 (5)
5 stemmen

Nederlands
Biografie / Waargebeurd

302 pagina's
Eerste druk: VIP, Amsterdam (Nederland)

Aan de hand van uitgebreide interviews met Duncan Stutterheim en andere ID&T-ers van het eerste uur - onder andere Irfan van Ewijk, Eric Keijer, Sander Vermeulen, Denis Doeland, Bas Meijer en Sander Groet - beschrijft het boek Release een van de meest spectaculaire hoofdstukken uit de eigentijdse cultuurgeschiedenis. Hoe een vriendenclub uit Landsmeer op 31 december 1991 voor het eerst een eigen feestje organiseerde in het plaatselijke jongerencentrum en vervolgens een party-organisatie opzette die op de golven van de dance-revolutie zou uitgroeien tot een van de grootste van de wereld.

zoeken in:
avatar van Jason82
4,0
Leuk om te lezen, deels ook omdat ik zelf enkele feesten heb meegemaakt die in dit boek werden beschreven. Sensation, trance energy en een houseparty ala Thunderdome.

Als jonge jongen van 13 a 14 jaar vond ik ID&T en alles erom heen best magisch. Hoe grappig is het dan dat ik nu gelezen heb dat de initialen ervan simpelweg staan voor de voornamen van de destijds erg jonge gasten die het eerste feest (eindexamen feest The Final Exam) organiseerden; Irfan, Duncan & Theo. Al een stuk minder magisch zo .

Ik vond het leuk om te lezen dat er achter die bijzondere tijd een stel jonge jongens zaten die met een houtje touwtje aanpak uiteindelijk een miljoenenbedrijf hebben ontwikkeld. Slapeloze nachten, zelf dagen lang schoonmaken na een feest omdat de inhuur van een schoonmaakbedrijf niet meer betaald kon worden, een begroting op een klein velletje papier, etc. Echte aanpakkers en doorzetters dus. En visionairs overduidelijk, want uiteindelijk zijn er een aantal multimiljonair geworden.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:30 uur

geplaatst: vandaag om 09:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.