menu

Flatland - Edwin A. Abbott (1884)

Alternatieve titel: Flatland: A Romance of Many Dimensions

mijn stem
3,40 (5)
5 stemmen

Engels
Ideeƫnliteratuur

100 pagina's
Eerste druk: Seeley & Co, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Flatland volgt de avonturen van A. Square die op een dag wordt bezocht door een bol, die hem uit z'n tweedimensionale wereld tilt en hem meeneemt naar lijnland en puntland om hem duidelijk te maken dat er meer dimensies zijn dan alleen de 2 van Flatland. Als A. Square aan de bol vraagt of er misschien zelfs meer bestaan dan de 3 waar de bol vandaan komt, wordt deze boos en stopt hem weer terug in zijn tweedimensionale wereld.

zoeken in:
4,0
Grappig, innovatief en interessant stukje literatuur van Abbott. Bij vlagen zijn er op bijna-satirische wijze sociale en maatschappelijke vooroordelen te bespeuren, vooroordelen die ook heersen in onze samenleving, al dan wel op een iets subtielere wijze. Het lijkt daarom niet alleen een kritische benadering van onze overtuigingen op wetenschappelijk, filosofisch en zintuiglijk gebied, maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied. Een geestverruimend werkje met meerdere kritische lagen die wat mij betreft meer aandacht verdient.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:48 uur

geplaatst: vandaag om 14:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.