menu

Paktens Voktere - Tom Egeland (2007)

Alternatieve titel: De Hoeders van het Verbond

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Noors (Bokmål)
Thriller

507 pagina's
Eerste druk: Aschehoug, Oslo (Noorwegen)

Het is het jaar 1013. Een Egyptische graftombe wordt leeggeroofd door Vikingen. Zonder het te weten krijgen ze daarmee het best bewaarde geheim van het Oude Testament in handen... Een kleine 1000 jaar daarna laat een priester een oud manuscript zien aan archeoloog Bjørn Beltø, Maar voor Beltø het goed heeft kunnen bestuderen, wordt de priester vermoord en is het manuscript verdwenen. Beltø beseft dat de daders het beschreven geheim koste wat het kost uit de openbaarheid willen houden en start zijn onderzoek. Hij reist de wereld rond, vindt en volgt geheimzinnige aanwijzingen en ingewikkelde coderingen tot hij de ontcijfering van het geheim nabij is. Onthulling zou grote gevolgen kunnen hebben voor het Christelijke geloof...

zoeken in:
avatar van PeterW
4,5
PeterW (crew)
Van de drie Bjørn Beltø-romans vond ik dit de sterkste. In het begin had ik zoiets van: waar gaat dit nou eigenlijk over?, maar naar mate het verhaal vorderde begon het steeds interessanter te worden. een nadeel is dat het op sommige momenten erg ingewikkeld werd, en ik op een gegeven moment de moeite niet meer nam om alle feiten uit elkaar te houden. Dat is dan ook een onbegonnen zaak, en ik ben er maar vanuit gegaan dat alles klopte. Als je praat over een geschiedenis die zich over vijf millennia uitstrekt, heb je natuurlijk nogal wat te verteren, zeker als je dan ook nog eens te maken hebt met de geschiedenis van meerdere, zeer verschillende streken en religies. Het past echter mooi allemaal in elkaar, en de visies op de bijbel en de personages daarin, en ernaast, konden mijn goedkeuring zeker wegdragen.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:00 uur

geplaatst: vandaag om 16:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.