menu

Mensenarm Dierenrijk - Hugo Brandt Corstius (2009)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Natuur

133 pagina's
Eerste druk: Historische Uitgeverij, Groningen (Nederland)

Hugo Brandt Corstius gelooft net als Darwin en Slijper dat de mens een product is van de evolutie, die het korter op aarde uithoudt dan mier of muis. Maar dat maakt de mens niet tot een machine, zoals Wilson dacht. De mens, uitvinder van vliegtuigen, gedichten, computers en muziek, is een bijzondere diersoort. Niet vanwege een onzichtbare god. Maar vanwege zijn onzichtbare communicatie. De mens is de soort die zonder lichaam zal blijven voortbestaan. Niet in de hemel maar op onze eigen planeet. Niet door godsgenade, maar door onze eigen uitvindingen. Hoe? Dat legt Brandt Corstius in een laatste hoofdstuk uit: ‘U zult mij niet geloven. Maar over vijftig miljoen jaar zullen uw lichaamloze nakomelingen dit boek lezen, zonder het te hoeven aanraken, en mij gelijk geven.’

zoeken in:
avatar van the Cheshire cat
3,5
Interessante visie op de evolutie van de mens. Hugo Brandt Corstius vertelt op buitengewoon grappige wijze hoe de mens door eigen uitvindingen in de verre toekomst geen lichaam meer nodig heeft.

Heel handig, het is alleen zo jammer dat het nog zo lang duurt.

Een zelfde theorie zit ook in de documentaire ´What The Bleep Do We Know!?', maar deze gaat meer uit van het spirituele denken.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:47 uur

geplaatst: vandaag om 08:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.