menu

Catching the Big Fish - David Lynch (2006)

mijn stem
3,20 (5)
5 stemmen

Engels
Ideeƫnliteratuur

177 pagina's
Eerste druk: Penguin, New York (Verenigde Staten)

In 'Catching the Big Fish' vertelt David Lynch in korte schetsen de rol van meditatie, bewustzijn en creativiteit in zijn leven. Kenmerkend voor dit werk is dat hij persoonlijk blijft en vrijwel alles op zijn eigen leven en ervaringen als regisseur betrekt.

zoeken in:
avatar van thomzi50
2,5
"I'm not always good with words" schrijft Lynch op pagina 17, en daar is geen woord van gelogen. De beste man is geen goede schrijver, zijn regels zijn vaak wat klunzig opgebouwd en bovendien ontbreekt enige spanning in het proza. Daarnaast heeft hij niet bijzonder veel te vertellen en hadden de 177's pagina's die dit boek telt als ze iets praktischer waren gedrukt met gemak gehalveerd kunnen worden.

Toch stem ik 2,5*, puur en alleen omdat ik met zijn films in mijn achterhoofd geniet van de manier waarop Lynch over zijn films, over film in het algemeen of zelfs over zijn meditatie praat. Het is alsof je de man zelf aan het woord hoort.

Goed is het niet, verfrissend evenmin, maar voor de echte Lynch-liefhebbers stiekem toch een aanradertje.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:55 uur

geplaatst: vandaag om 02:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.