menu

Open - Andre Agassi (2009)

Alternatieve titel: Open: An Autobiography

mijn stem
3,82 (17)
17 stemmen

Engels
Autobiografisch

400 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

In de zomer van 2006 speelt Andre Agassi zijn laatste wedstrijd op de US Open. Hij heeft dan een 21-jarige carrière waarin hij acht grand slam-titels, zestig singles-titels en een Olympische medailles won. Voor Agassi was dit laatste toernooi eerder een nieuw begin dan een einde. Als Agassi had mogen kiezen had hij misschien nooit een tennisracket opgepakt. Maar zijn dominante vader droomde ervan dat een van zijn kinderen een succesvol tennisser zou worden. Andre bleek het meeste talent te hebben. Open is de openhartige autobiografie van een van de meest intrigerende sporters van de laatste jaren. Soms schokkend eerlijk vertelt hij over zijn opvoeding, de tennisopleiding bij Nick Bollettieri, zijn huwelijk met Brooke Shields de liefde voor Stefanie Graf en zijn werk voor de Andre Agassi Foundation.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
4,0
Een vlotte biografie waarin Andre openhartig is over o.a. zijn opvoeding, tennis-opleiding, tegenslagen, blessures en romances met Brooke Shields en Steffi Graf.

In de jaren 90 volgde ik het tennis heel fanatiek, en herkende zodoende veel namen die Agassi in zijn boek opnoemt. Ook veel namen die ik al zo goed als vergeten was. De manier hoe hij verslag doet van wedstrijden, leest leuk weg.

Ook Krajicek, Schalken en zelfs Jan Siemerink komen even in dit boek voor.

Toen Agassi in 2006 stopte, kwam de nieuwe lichting er al weer aan. Zoals Federer en Nadal.
Agassi en Sampras hebben meer dan een decennia tientallen finales tegen elkaar gespeeld, en waren elkaars grootste rivalen. Evenals vrienden.
Hetgeen je nu ook terug ziet bij Federer en Nadal.

Agassi kwam altijd al sympathiek op me over. Na het lezen van zijn biografie, weet ik nu wat er achter de schermen heeft gespeeld, en hoe hij in het leven stond op die momenten.

Interessant en een aanrader voor tennis-liefhebbers.

1,0
Op aanraden gelezen. Het boek viel me erg tegen. Teveel opsommingen van wedstrijduitslagen en wanneer hij tegen wie speelde en won. Toen was t goed om te verliezen, dan weer voelde het vreselijk blabla.. Zeg niet snel dat het lezen van een boek tijdsverspilling is maar deze komt aardig in de buurt. Kwam er met veel moeite doorheen en zn 'ik haat tennis' gezeur vond ik uiterst ongeloofwaardig overkomen. Kan best zijn dat je tennis haat ook al speel je het, maar loop er niet zo populair over te doen van kijk mij zielig zijn; ik ben profspeler en ik haat tennis, huil huil.
De relatie met brooke shields en steffi graf worden weinig uitgediept waardoor je nog minder sympathie krijgt voor agassi, het is allemaal erg vlak in zijn geheel en kon me niet raken
Nee, geen aanrader dit boek!

avatar van Vonneke_Legrand
4,0
Wat een emotionele rollercoaster!
Soms misschien te veel feitjes, maar ik vind vooral knap dat hij je mee sleept met al zijn emoties.
Echt een aanwinst voor de (sport)autobiografiën.

Een vlotte biografie waarin Andre openhartig is over o.a. zijn opvoeding, tennis-opleiding, tegenslagen, blessures en romances met Brooke Shields en Steffi Graf.

4,5
Ik heb het boek gevonden in de 2dehandswinkel, het bleek de originele Engelstalige versie en ik had nooit gedacht voorbij de eerste pagina te geraken. Ik had voorheen nooit een boek in het Engels gelezen (in het Nederlands is het voor mij zelfs vaak zwoegen). Ik zat er meteen volledig in, ik heb zelf getennist vroeger (met als idool Agassi.. uiteraard) en ik herkende het allemaal, weliswaar op een veel lager niveau. Ik vond het boek geweldig, inspirerend en het deed deugd nog eens iemand openhartig weten te zijn.
400 pagina’s in het Engels gelezen, het voelt als een marathon uitgelopen te hebben. Fantastisch gevoel!

Gast
geplaatst: vandaag om 11:29 uur

geplaatst: vandaag om 11:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.