menu

Things the Grandchildren Should Know - Mark Oliver Everett (2008)

mijn stem
3,90 (25)
25 stemmen

Engels
Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: Little Brown, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een grootvader probeert zijn kleinzoon zijn wijsheid over te dragen over het leven, vlak voor hij dood gaat. Schrijver Mark Oliver Everett (E; de zanger van Eels) basseerde het boek op de gebeurtenissen in zijn eigen leven. Hij verloor zowel zijn beide ouders en zijn zus op betrekkelijk jonge leeftijd.

zoeken in:
avatar van Edelachtbare
2,0
Overbodig boek. Gewoon de platen luisteren als je E wil leren kennen. Met zijn muziek kan hij namelijk een stuk gevoeliger communiceren dan met zijn pen. Ik heb dit boek trouwens als audioboek geluisterd, en de muzikale intermezzo's van Chad konden me ook niet erg bekoren.

0,5
bovendien was z'n vader een enorme debiele fantast,
en maakt hij d'r nu met de hulp van enorm klein percentage van de natuurkundigen, 1 of andere held van. vrijwel niemand is 't eens met de waanzin die z'n vader heeft verkondigd, en z'n zus heeft 'r zich misschien op laten inspireren toen ze zelfmoord pleegde, maar toch moeten we deze man op 1 of andere wondere wijze rehabiliteren. bizar dom.

avatar van tsjong
5,0
Dit boek is voor iedereen interessant. Ook voor mensen die niet bekend zijn met E zijn muziek. Hij schrijft over zijn ongelooflijk leven vol met tragedie op een mooie manier. Voor mij was dit boek heel inspirerend en ik raad het iedereen aan. Ik heb erg veel respect voor E, hoe hij uiteindelijk doorbrak en hoe hij toch positief in het leven staat na al die tragedie.

blaauw schreef:
bovendien was z'n vader een enorme debiele fantast,
en maakt hij d'r nu met de hulp van enorm klein percentage van de natuurkundigen, 1 of andere held van. vrijwel niemand is 't eens met de waanzin die z'n vader heeft verkondigd, en z'n zus heeft 'r zich misschien op laten inspireren toen ze zelfmoord pleegde, maar toch moeten we deze man op 1 of andere wondere wijze rehabiliteren. bizar dom.


E zijn vader was zeker geen debiele fantast en E maakt hem zeker geen held. Hij noemt gewoon dat nadat zijn vader dood is gegaan zijn vader pas erkenning kreeg voor zijn ideeën. De belangrijkste, 'the Many-worlds interpretation,' klinkt misschien vergezocht maar kan best waar zijn. Dat er veel kritiek op is, is logisch aangezien dat bij een natuurkundige theorie hoort. Een feit is dat zijn theorie vernieuwend was en een goede toevoeging aan de natuurkunde is.
Zijn vader was natuurlijk een enorme autist en heeft niet een normale opvoeding gekregen en gegeven. Waardoor zijn dochter mede door hem uiteindelijk zelfmoord pleegde.

3,5
Inderdaad een goed boek - hoewel ik denk dat 't voor de gemiddelde Eels-fan toch wel een stukje interessanter is dan degene die er volledig los van staan. Desondanks een bizar verhaal, van een bizarre pech die Everett heel z'n leven blijft overvallen..

Hij spreekt z'n ervaringen uit met 'n opmerkelijk positieve toon, een beetje lacherig haast. Knap om zo positief te blijven, ondanks veel van die tegenslagen. Kan je enkel respect voor hebben.

0,5
[/quote] E zijn vader was zeker geen debiele fantast en E maakt hem zeker geen held. Hij noemt gewoon dat nadat zijn vader dood is gegaan zijn vader pas erkenning kreeg voor zijn ideeën. De belangrijkste, 'the Many-worlds interpretation,' klinkt misschien vergezocht maar kan best waar zijn. Dat er veel kritiek op is, is logisch aangezien dat bij een natuurkundige theorie hoort. Een feit is dat zijn theorie vernieuwend was en een goede toevoeging aan de natuurkunde is.
Zijn vader was natuurlijk een enorme autist en heeft niet een normale opvoeding gekregen en gegeven. Waardoor zijn dochter mede door hem uiteindelijk zelfmoord pleegde. [quote]

Ja en de snorkels zouden ook best eens waar kunnen zijn. Feit blijft dat zijn theorie al tijdens zijn leven erkenning heeft gekregen, van hetzelfde type malloten die dat nu geeft:
David Deutsch, Max Tegmark, Kaku.
Feit blijft ook dat geen enkele nobelprijswinnaar zijn theorie onderschrijft. En dat er mensen voor minder waanzinnige denkbeelden zelfmoord hebben gepleegd.
En ja, Hugh Everett was atheist, net als de gehele scientology kerk. Waar Hugh Everett overigens zijn antiphatie voor de reguliere gezondheidzorg van heeft overgenomen.
Atheistische waanzin is ook waanzin. Dat lijkt me toch een vrij onomstreden standpunt.
Bovendien, die goede toevoeging lijkt me ook nogal een particulier (en onzinnig) inzicht.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:43 uur

geplaatst: vandaag om 15:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.