menu

De Vos van de Biesbosch: Jacht op een Verrader - Ad van Gils (1991)

Alternatieve titel: De Vos van de Biesbosch #2

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Nederlands
Avontuur

240 pagina's
Eerste druk: Kluitman, Heerhugowaard (Nederland)

De geallieerden naderen in de laatste maanden van het jaar 1944 de Biesbosch steeds dichter. Door het oosten van Brabant hebben ze de Duitsers tot aan Nijmegen weten terug te dringen. De Duitsers die ten zuiden van de grote rivieren gelegerd zijn, kunnen zich nu alleen nog via West- en Noord-Nederland naar Duitsland terugtrekken. De bruggen over de Maas, Waal en Rijn liggen echter voortdurend onder vuur van de geallieerde vliegtuigen. Daarom blijft voor het Duitse leger alleen de Biesbosch nog over als toevluchtsoord vanwaar ze een redelijke kans hebben naar het Noorden te ontkomen.

zoeken in:
avatar van FelixTheCat
4,0
Heel mooi boek uit de ''serie' De Vos van de Biesbosch. Beetje vreemd dat dit boek maar 2 stemmen heeft en 1 reactie nu.

avatar van Bassievrucht
3,5
Ik vond de hele trilogie destijds enorm spannend en opwindend, net als de Verzet van de Waanzin-trilogie. Maar je ziet, deze twee krijgen, net als zijn laatste romans, vrijwel geen bijval van het grotere publiek. En dat heeft natuurlijk ook een beetje met het suffe Snelle Jelle-imago te maken, na zoveel episodes is dit moeilijk, of helemaal niet meer, af te schudden.

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Bassievrucht schreef:

Maar je ziet, deze twee krijgen, net als zijn laatste romans, vrijwel geen bijval van het grotere publiek.


Dat is met 90% van alles wat op deze site staat zo. Je ziet gewoon dat iedereen in hetzelfde kringetje rond blijft lopen. Wat een boer niet kent...

avatar van Bassievrucht
3,5
Klopt absoluut, ook ik maak me daar schuldig aan. Ik lees tegenwoordig veel wat hier op BM aangeraden wordt (of pak een van de toplijsten erbij).

Maar in dit geval snijdt Van Gils zichzelf ook een beetje in zijn vingers. Na twintig jaar Snelle Jelle verwacht je nu eenmaal niet snel dat de auteur ook een behoorlijke volwassenenroman kan schrijven.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:59 uur

geplaatst: vandaag om 14:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.