menu

Untouchable - Kate Brian (2006)

Alternatieve titels: Onkwetsbaar | Private #3

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Sociaal

198 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Slagen de Billings Girls erin onkwetsbaar te blijven? Reeds vriendje Thomas is dood. Niemand weet hoe het gebeurd is en iedereen zit achter de waarheid aan. Of toch niet? Het leven op Easton Academy is niet meer wat het was. Taylor leeft op anti-depressiva, Kiran grijpt wel erg vaak naar de fles, Noelle lijkt zelfs aardig te zijn geworden en Reed is door de dood van Thomas behoorlijk de draad kwijt. Toch raakt ze onder de indruk van Thomas’ beste vriend, Josh. Reed staat zichzelf de gevoelens niet toe, maar als de vakantie aanbreekt en blijkt dat zij en Josh de enigen zijn die op de campus blijven, kunnen ze hun gevoelens voor elkaar niet langer verbergen. Reed beleeft de meest avontuurlijke romance die ze zich ooit had kunnen voorstellen. Maar ondertussen begint Josh te lijken op de hoofdverdachte in de zaak naar de moord op Thomas Pearson en Reeds perfecte leventje begint langzamerhand uiteen te vallen. Iedereen raakt steeds meer overtuigd van Josh’ schuld en Reed begint dingen te vermoeden waar ze niet aan wil denken.

zoeken in:
5,0
Het derde deel uit de Privé-reeks heeft lang op zich laten wachten, maar Onkwetsbaar is dan eindelijk verkrijgbaar! Ein-de-lijk kunnen de meiden lezen wat er in hemelsnaam met Thomas is gebeurd! En dat brengt geen leuk nieuws met zich mee, want Thomas is dood. En nu rijst de vraag hoe en waarom dit heeft kunnen gebeuren?! Reed wordt verscheurd door verdriet en verwarrende gevoelens. Ze mist Thomas ontzettend, maar tegelijkertijd beseft ze zich meer en meer hoe weinig ze eigenlijk van hem wist. De Billings Girls ondersteunen Reed zo op hun eigen manier: feesten, winkelen en relaxen is hun motto. Het lijkt of ze niet warm of koud worden van deze situatie: iets wat veel vraagtekens doet oproepen over hun mogelijke betrokkenheid hierin. Ondertussen raakt Reed steeds meer aangetrokken tot Josh, de kamergenoot van Thomas. Verliefdheid doet haar zorgen een beetje vergeten.
Dit boek brengt een hoop ongeloofwaardigheid en onherkenbaarheid met zich mee. Alleen Reed lijkt nog het enige normale wezen op Easton te zijn. Drugshandel door tieners, moorden en meer van dat soort akelige handelingen lijken doodnormaal voor deze rijke tieners. Iets waar een gemiddeld Nederlands meisje nooit/nauwelijks mee in aanraking komt. Het verhaal dreigt hiermee een ver-van-mijn-bed-show te worden, waarbij de venijnige personages ook al geen sympathie opbrengen. Tóch is er iets aan het verhaal dat mij laat doorlezen (hetzij met een beetje smokkelen van wat langdradige passages) en is er iets dat mij in zijn greep houdt. Misschien is het Reed, die zich te midden van de Easton monsters meer en meer ontwikkelt en zich stukje bij beetje ontplooit tot een zelfwaarderend persoon die zich niet laat intimideren door wie dan ook! Ik ben benieuwd hoe zij in het volgende deel zal omgaan met de verlossende ontknoping van dit einde. Want dat roept toch écht wel een berg vraagtekens op, die onbeantwoord blijven…

Gast
geplaatst: vandaag om 11:19 uur

geplaatst: vandaag om 11:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.