menu

L'Adversaire - Emmanuel Carrère (2000)

Alternatieve titel: De Tegenstander

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Frans
Psychologisch / Waargebeurd

160 pagina's
Eerste druk: P.O.L., Parijs (Frankrijk)

Jean-Claude Romand lijkt zijn leven voor elkaar te hebben: succesvol arts bij de Wereld Gezondheidsorganisatie in Genève met een mooi huis, een liefhebbende vrouw, twee schatten van kinderen en ook nog een maîtresse. Tot hij op een zaterdag in januari 1993 zijn vrouw en kinderen vermoordt, zijn ouders en de hond om zeep brengt, ook nog probeert zijn maîtresse te vermoorden en vervolgens een halfhartige poging doet om zelfmoord te plegen (en de sporen uit te wissen) door zijn huis in de fik te steken. Dan blijkt dat zijn leven één grote leugen was: niks arts, maar een gesjeesde medicijnenstudent die als 18 jaar net doet of hij succesvol is maar zijn dagen doorbrengt al lezend op parkeerplaatsen of wandelend in de bergen terwijl iedereen denkt dat hij werkt. Zijn "inkomen" verwerft hij door zogenaamd het geld van zijn familie en vrienden langlopend te beleggen bij een Zwitserse bank, maar ondertussen voorziet hij in het levensonderhoud van zijn gezin door dit geld steeds sneller op te souperen. En zo nadert onafwendbaar het moment dat hij ontmaskerd wordt, het is nog een wonder dat dat zo lang duurt.

zoeken in:
avatar van Marcel
Over deze zaak is ook ooit een documentaire geweest in Koppen op de VRT.

avatar van dutch2.0
Marcel schreef:
Over deze zaak is ook ooit een documentaire geweest in Koppen op de VRT.

En dat niet alleen, er zijn ook twee speelfilms over gemaakt. De ene (L'eploi du temps) heb ik niet gezien, de ander (L'adversaire) intussen drie keer. Prachtfilm, met een geweldige Daniel Auteuil. Wel een film waarbij je na afloop behoefte hebt aan een borrel of een goed gesprek. Hakt er flink in.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:32 uur

geplaatst: vandaag om 11:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.