menu

De Windstilte - Kris Wollants (2003)

mijn stem
4,41 (16)
16 stemmen

Nederlands
Sciencefiction

142 pagina's
Eerste druk: Kramat, Westerlo (België)

Magazijnier Fortunaat Meuleslagh zit gevangen in een tijdsvacuüm. Noodgedwongen plooit hij terug op zichzelf. Hij trekt zich op aan een brief van zijn jeugdvriendin Eleonora en aan de verwachting om haar weer te zien. Hij onderneemt een reis naar de datumgrens om haar te vinden. Hij komt terecht in Hintentür, het land zonder wegen, waar hij allerlei vreemde figuren ontmoet die hem helpen om zijn bestemming te bereiken.

zoeken in:
4,0
Speciaal boek. Bijzonder intelligente schrijfstijl. Het vraagt in het begin wat gewenning, maar eenmaal je in het verhaal komt, is het een verrassend boek.
Voor wie graag zijn tanden in een stevig boek wil zetten: Een aanrader!

4,0
Komt een beetje moeizaam op gang, maar eenmaal de mallemolen aan het draaien is ...

5,0
Na een tip van een vriend dit hallucinante werkstuk gelezen, weliswaar in een tiental 'sessies'... Met science-fiction heeft het niets vandoen. Waarom krijgen meesterwerken als dit niet meer aandacht? Zowel vormelijk als inhoudelijk steekt deze metafysische parabel ver uit boven alle snert die de jongste decennia de plak zwaait. Dit is poëtisch proza van het niveau van Marquez! De Vlaamse 'Also sprak Zarathustra', tegelijkertijd grappig en van een haast onpeilbare diepgang.
Arm Vlaanderen...

5,0
Ik kwam op het juiste moment in 't bezit van het boekje 'Windstilte'
Nooit eerder heeft een boek mij zo aangegrepen.
Ik kwam mezelf tegen.
Alle emoties die ik zo zorgvuldig verpakt en verstopt had kwamen naar boven. Ik heb gehuild.
Nu lees ik 'Windstilte' opnieuw voor zijn literaire waarde.
Het is zo mooi geschreven.
Het is echt een hebbedingetje. Ik koester het en hoop dat Kris Wollants nog zo'n pareltjes schrijft.

4,5
Het boek windstilte is voor mij een revolutionair sprookje dat op een zeer poetische manier vertelt over de meest alledaagse dingen van het leven. De rode draad doorheen het verhaal is Fortunaat, een magazijnier die verliefd is en eigenlijk vooral op zoek is naar zichzelf. De eerste 13 bladzijden is het verhaal zeer overdreven figuurlijk geschreven maar wat gebeurd is alledaags. Zeer langzaamaan kom je terecht in een sprookjeswereld. De tekst is er meer letterlijk maar het verhaal is meer figuurlijk. Gedurende het verhaal wordt je geconfronteerd met bepaalde waarden en gevoelens zoals: zekerheid, trouw, verlangen, geloof, twijfel, materialisme, liefde, goede raad, collectivisme, individualisme, ...

Sartieaux Vincent

avatar van botersmaak
Wat mij opvalt is dat het leeuwendeel van de stemmers op dit boek, uitsluitend een stem op dit boek hebben uitgebracht. Vriendjes en vriendinnetjes?

Gast
geplaatst: vandaag om 10:24 uur

geplaatst: vandaag om 10:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.