menu

Life on the Mississippi - Mark Twain (1883)

Alternatieve titel: Leven op de Mississippi

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Engels
Reis

624 pagina's
Eerste druk: James R. Osgood, Boston (Verenigde Staten)

In 1882 keert Mark Twain terug naar de rivier van zijn jeugd, vastbesloten het ultieme reisboek over de Mississippi te schrijven. Gelardeerd met Twain's scherpe en sarcastische observaties en commentaren op de cultuur en samenleving langs de grote rivier, is het boek een collectie van levendige anekdotes, sterke verhalen en karakterschetsen; historische feiten en informatie; en herinneringen aan de jeugd van de schrijver en zijn ervaringen als rivierloods.

zoeken in:
avatar van liv2
Wordt terug uitgebracht in vertaling (Johan Hos) door Van Oorschot in de reeks 'Angelsaksische Klassiekers'

avatar van Sol1
4,5
Sol1 (moderator)
Zijn bekendere boeken over Tom Sawyer en Huckleberry Finn, dreigen ander werk van Mark Twain wat in de verdrukking te brengen. Desondanks is 'Life on the Mississippi' aangenaam leesgenot, goed leesbaar en daardoor ook aan te bevelen.
Men moet zich niet laten afschrikken door de vermelde omvang. Door de inderdaad anecdotische opbouw in liefst 60 hoofdstukken, de humor en de verdere algemene esprit vormt die omvang geen enkel beletsel.
Het boek is behalve een reisverslag ook een staaltje geschiedschrijving, een duik in de memoires van Mark Twain en een aangename gelegenheid om na te gaan wat hem als schrijver heeft gevormd.
Voor wie nog niet in de gelegenheid was dit boek eerder te lezen, is de aangekondigde vertaling van vrijdag 7 april 2017 een dwingende aanleiding alsnog een duik in de Mississippi te nemen.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:34 uur

geplaatst: vandaag om 00:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.