menu

A Little Princess - Frances Hodgson Burnett (1905)

Alternatieve titel: De Kleine Prinses

mijn stem
4,25 (10)
10 stemmen

Engels
Jeugdboek
Avontuur

302 pagina's
Eerste druk: Frederick Warne & Co, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Sara Crew woont de eerste zeven jaar van haar leven samen met haar vader in India. Daarna moet ze naar Londen verhuizen waar ze terecht komt op de kostschool van Mrs. Minchin. De luxe van haar oude leven kan Sara in eerste instantie behouden, maar als haar vader overlijdt is ze volledig aan de genade van Mrs. Minchin overgeleverd.

zoeken in:
avatar van JohnWilliams
5,0
Prachtig boek & Film, hiermee bedoel ik eigenlijk de film met Shirley Temple van '1939'.

avatar van alexspyforever
4,5
Ben het wel eens met de voorgaande poster dat het een prachtig boek is, maar de film met Shirley Temple is waardeloos in vergelijking met het boek en de andere 2 verfilmingen. Als je een fatsoenlijke verfilming wil dat het boek het meeste eer aandoet, kijk dan de film/miniserie van 1986 met Amelia Shankley in de hoofdrol. Ook de versie uit de jaren 90 is goed, maar iets te zoet. Maar lees zeker het boek, fantastisch mooi.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:44 uur

geplaatst: vandaag om 05:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.