menu

Det Slutna Rummet - Maj Sjöwall en Per Wahlöö (1972)

Alternatieve titels: De Gesloten Kamer | Roman om ett Brott 8

mijn stem
3,79 (21)
21 stemmen

Zweeds
Detective

291 pagina's
Eerste druk: Norstedt, Stockholm (Zweden)

Adjudant Beck is bijna hersteld van de kogelwond en neemt weer een zaak aan. Hoewel de autopsie is vastgesteld op zelfmoord, werd het lijk in een afgesloten kamer gevonden, zonder het moordwapen. De nieuwe bewoonster van het vorige appartement van het slachtoffer, is een alleenstaande moeder die aan geld probeert te komen via een fotograaf met misdadige connecties.

zoeken in:
avatar van Pecore
2,0
Dit was meer een parodie op de Martin Beck-reeks dan een volwaardig deel daarvan. Knullig politiewerk, alleen maar rare typetjes en een heel mager plotje. En dat alles doorspekt met de zure maatschappijkritiek die we al lang en breed kennen van dit schrijversduo, namelijk dat al het overheidsbeleid en de uitvoerende instanties compleet ruk zijn. Vermoeiend boekje en tot nu toe zeker de minste uit de reeks.

avatar van Insignificance
3,0
Hier en daar irritant. De bekende kritieken op een zuur zeurderig toontje en nogal onsubtiel bovendien. Eens of oneens, ik kan iets dergelijks best hebben, maar niet op deze prekerige en drammerige wijze. Dan heeft het op mij een averechts effect.

Storing dus af en toe, maar Beck en zijn collegae zijn hun glans daarmee niet kwijt. Dit keer een bankoverval met dodelijke gevolgen en een zaakje dat letterlijk en figuurlijk stinkt. Het levert weer de nodige hoofdbrekens en vermakelijke interactie op. Met als extraatje een kleine gangstersmaak, want er wordt ondertussen een overval met een grote O gepland. Zo eentje die de carrières van de overvallers zou moeten beëindigen. Op welke manier dan ook.

Beck's rol is kleiner dan gedacht, maar daar staat een serieuze smaakmaker tegenover. Bulldozer Olsson. De nachtmerrie van elke bankrover. Heerlijk gedreven heerschap. De uitblinker in, wat mij betreft, tot nu toe, de minste in de serie is. Wat een gelul, man.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:58 uur

geplaatst: vandaag om 18:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.