menu

Nowhere Man - Aleksandar Hemon (2003)

Alternatieve titel: De Pronek-fantasieën

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Engels
Psychologisch

239 pagina's
Eerste druk: Talese, New York (Verenigde Staten)

'De Pronek-Fantasieën' is een roman over de lotgevallen van Jozef Pronek, die in Sarajevo is geboren en besluit om in Amerika te blijven nadat hij op televisie ziet hoe in zijn geboorteland de Balkanoorlog uitbreekt. We volgen de jonge Pronek terwijl hij aan zijn kansloze pop groepjes werkt en zijn knapendom tracht af te schudden. Later bekijken we hem door de smachtende ogen van een verliefde reisgenoot wanneer hij als student door de Oekraïne trekt en zien we zijn tragikomische pogingen om voet aan de grond te krijgen in Amerika. En tussen dat alles flitsen de beelden van de verwoesting van Sarajevo en het lot van Jozefs vrienden.

zoeken in:
4,0
Goed boek, dat doordat het telkens in de tijd verspringt de indruk geeft een verhalenbundel te zijn met dezelfde hoofdpersoon. En zoals meer gebeurt wisselen de stukken dan in kwaliteit. Kwaliteit heeft deze schrijver zeker. En genoeg zaken blijven bij je hangen, de middelbare school periode met zijn hang naar muziek uit het westen, zijn reizen door het communistische Oost-Europa, zijn moeten wennen aan de Amerikaanse maatschappij en aan de liefde. Het boek werd is de VS genomineerd voor de National Book Critics Circle Award 2003 en de Los Angeles Times Book Prize 2003.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:18 uur

geplaatst: vandaag om 23:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.