menu

Paa Gjengrodde Stier - Knut Hamsun (1949)

Alternatieve titels: Langs Overwoekerde Paden | På Gjengrodde Stier

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Noors (Bokmål)
Autobiografisch

231 pagina's
Eerste druk: Gyldendal Norsk Forlag, Oslo (Noorwegen)

‘Langs Overwoekerde Paden’ is Hamsuns beschrijving van zijn belevenissen tussen 26 mei 1945 - wanneer hij wordt geïnterneerd vanwege zijn relatie met de Duitsers tijdens de oorlog - en 24 juni 1948, de dag waarop hij wordt veroordeeld en zijn gehele vermogen geconfisqueerd. De tragikomische tocht die Hamsun maakt door ziekenhuis, psychiatrische kliniek en bejaardentehuis inspireerde hem tot deze autobiografie.

zoeken in:
avatar van omsk
De hoogbejaarde Hamsun wilde met dit boek aantonen dat hij niet gek was toen hij de kant van de Duitsers koos - waarmee hij een lans breekt voor zichzelf, maar een regelrechte moord pleegt op 'Knut Hamsun'. De Noren hadden toch liever geloofd dat hun literaire held op zijn ouwe dag gewoon niet helemaal snik meer was.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:30 uur

geplaatst: vandaag om 10:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.