menu

Memoires van een Luipaard - Peter Verhelst (2001)

mijn stem
3,93 (7)
7 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Romantiek

103 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

'Memoires van een Luipaard' is het relaas van een liefde die als een bliksem inslaat. Een hartstochtelijk verlangen om de geliefde in woorden te vatten op de manier waarop een schilder dat doet: naar levend model. Keer op keer. Koortsachtig. Bezeten. Tot die ene tekening wordt gemaakt die perfect samenvalt met het begeerde lichaam.

zoeken in:
Michael1992
Mooie, intieme weergave van liefde zoals ze altijd zou moeten zijn.
Het boek is vrij impressionistisch geschreven maar er zit toch nog relatief veel samenhang in het verhaal en het is zeker nog goed te volgen.
Styllistisch gezien is het trouwens een klein meesterwerkje met van de mooiste beschrijvingen die ik al heb mogen lezen.

4.0* en een honger naar meer.

Ik heb dit boekje moeten lezen voor een cursus verhaalanalyse en bleef met een leeg gevoel achter. Verhelst schrijft ontzettend vaag en het verhaal dat hij vertelt kon me maar weinig boeien. De personages in het verhaal zijn oninteressant en vaak ook gewoon vervelend. Het verhaaltje aan de bovenkant van de pagina - of beter: dat er een paralel verhaaltje aan de bovenkant van de pagina staat - vind ik ook nogal pretentieus. Ik had geen voorkennis toen ik aan dit boek begon - ik zou er anders denk ik ook niet aan zijn begonnen -, maar de titel deed me hopen op een ander, en vooral veel grappiger, boek.

avatar van slowgaze
4,0
Jongûh, hoe kun je dat nou zeggen?

avatar van dreambrotherjb
3,5
Zeer vreemd maar zeer mooi.

Enige tijd nadat ik het boekje had gelezen, verscheen er een verhaalsituatie in m'n hoofd waarvan ik niet wist of dit nu door mijn fantasie was gecreëerd, of dat het uit een boek kwam dat ik ooit had gelezen. Het bleek het laatste te zijn, en met name dit boek. Heb het al eens herlezen en zal dit nog wel eens doen.

Bomen komen elkaar niet tegen, en doorgaans langer.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:53 uur

geplaatst: vandaag om 05:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.