menu

Chaleur du Sang - Irène Némirovsky (2007)

Alternatieve titel: Hitte van het Bloed

mijn stem
3,33 (6)
6 stemmen

Frans
Psychologisch

121 pagina's
Eerste druk: Denoël, Parijs (Frankrijk)

Het boek verhaalt over een Frans dorpje in de jaren voor de Tweede Wereldoorlog, toen vrede nog meer betrekking had op het persoonlijk leven dan op de politieke situatie. Het ongecompliceerde geluk. Centraal in het verhaal staat Silvio, die in zijn jonge jaren uit verveling het dorp ontvluchtte en grootse reizen heeft gemaakt. Nu is hij terug en heeft hij zijn intrek genomen in een oud boerenhuis in het bos, afgelegen van het dorp. Voor het huwelijk van zijn lievelingsnichtje moet Silvio zich toch weer onder de mensen begeven. Daar wordt hij geconfronteerd met het dorpse leven en erin meegezogen. Naarmate het verhaal vordert, wordt de lezer deelgenoot gemaakt van de liefde en ontrouw, schandalen, jeugdzonden en spijt van de dorpelingen en wordt duidelijk dat Silvio onlosmakelijk verbonden is met zijn verleden.

zoeken in:
avatar van Pythia
3,0
Nu zoveel mensen het boek hebben gelezen wil ik er wel iets over kwijt.

Toen er een fiets en een auto voorbij kwamen realiseerde ik me dat het verhaal zich afspeelde in Frankrijk in de jaren dertig van de twintigste eeuw en niet in Rusland in de negentiende eeuw. Ik weet niet zo goed waarom ik dat gevoel had. Er staat toch een duidelijke plot bij..
Het geheim dat langzaam opgelost wordt boeide me niet zo. Ik vond het een beetje flauw. De beschrijving van de onderlinge verhouding van alle personages maakt het boek wel de moeite waard.

avatar van eRCee
3,0
Flauw is voor mij een wat te sterk woord, maar het was er inderdaad net over. Ook de weerspiegeling van de oudere generatie in de jeugd was aan de geforceerde kant.

Vond het boek echter wel boeiend, het deed me zelfs denken aan Gloed van Sandor Marai. Dat is al een compliment op zich. Ruime drie van mijn kant.

3,0
Oei, de vergelijking met "Gloed" is voor mij niet duidelijk. Van Sandor Marai is voor mij veel meer blijven hangen.

avatar van eRCee
3,0
Ik zeg ook niet dat het net zo goed is als Gloed.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:15 uur

geplaatst: vandaag om 23:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.