menu

Against the Day - Thomas Pynchon (2006)

mijn stem
4,75 (2)
2 stemmen

Engels
Historisch

1104 pagina's
Eerste druk: Random House, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Against the Day speelt zich af in een periode tussen de Wereldtentoonstelling in Chicago en het einde van Wereldoorlog Eén. We volgen de familie Traverse (vader Webb, een anarchist die vermoord wordt door de gevestigde machten, en zijn kinderen) door de Nieuwe, maar vooral de Oude Wereld.

zoeken in:
avatar van handsome_devil
4,5
Ik duik zelden het oeuvre van een schrijver in, ik lees liever zo veel mogelijk verschillende boeken van verschillende schrijvers, maar dit was toch alweer mijn vierde Pynchon die ik las. En wat voor één. Het boek telt ruim 1200 pagina’s en als je een beetje bekend bent met het werk van Pynchon, weet je op voorhand dat dit een ingewikkeld boek gaat worden.

Er passeren tientallen personages de revue (volgens de Wikipagina zijn het er zelfs meer dan honderd!) die allemaal op een bepaald moment significant zijn voor het geheel. Het verhaal gaat sowieso echt alle kanten op. We betreden niet normaal veel zijpaden, maar als er al te spreken valt van een plot, dan draait het in Against the Day om de nabestaanden van een vermoorde anarchist en hoe zij de dood van hun vader proberen te wreken. De periode waarin het ‘verhaal’ zich afspeelt loopt van 1893 tot aan vlak na de Eerste Wereldoorlog.

Lees verder

avatar van Sammael
Leuk stukje handsome_devil, ik krijg meteen zin om weer een nieuwe poging aan dit boek te gaan wagen

avatar van handsome_devil
4,5
Sammael schreef:
Leuk stukje handsome_devil, ik krijg meteen zin om weer een nieuwe poging aan dit boek te gaan wagen


Dank je! Ik kan het je van harte aanbevelen!

Gast
geplaatst: vandaag om 20:54 uur

geplaatst: vandaag om 20:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.