menu

The Hunger Games - Suzanne Collins (2008)

Alternatieve titels: De Hongerspelen | Hunger Games #1

mijn stem
4,14 (227)
227 stemmen

Engels
Jeugdboek
Sciencefiction / Avontuur

374 pagina's
Eerste druk: Scholastic, New York (Verenigde Staten)

In de overblijfselen van een plek die ooit bekend stond als Noord-Amerika ligt het land Panem, een blinkende Capitol omgeven door twaalf af­gelegen Districten. Elk jaar worden de Districten door de Capitol gedwongen om één jongen en één meisje in de leeftijd van 12 tot 18 te sturen om deel te nemen aan de Hongerspelen - een bruut en angstaanjagend gevecht op leven en dood. Deze spelen worden uitgezonden op televisie ter vermaak van heel Panem. Overleven is de tweede natuur van de 16-jarige Katniss Everdeen, die dagelijks een strijd levert om haar moeder en jongere zusje van eten te voorzien door stiekem te jagen en eten te verzamelen buiten de hekken van District 12. Wanneer Prim, haar zusje, de aangewezen strijder is voor de komende Hongerspelen, werpt Katniss zich op om haar plek in te nemen. Ze weet dat dit haar doodvonnis kan betekenen. Haar enige kans om te overleven, ligt in haar vermogen steeds de juiste afweging te maken. Kiest ze voor overleven of voor vriendschap? Voor de liefde of voor haar leven? Voor samen of alleen?

zoeken in:
avatar van Guinie
4,0
Mooi boek! Ik kijk uit naar deel 2

5,0
Echt een geweldig boek:
Een erg spannend verhaal en zeer goed geschreven,
En ik kon het onmogelijk wegleggen.
Ik kijk uit naar deel 3.

3,0
niet egt een super boek

avatar van Veruca
keihard boek.

kinderen die elkaar uitmoorden, geniaal!

4,5
De eerste pagina's trokken me totaal niet, maar daarna werd ik helemaal in het boek gezogen. Ik kon niet stoppen met lezen. Het was, ondanks het ik-perspectief, ontzettend spannend. Af en toe een foutje in de vertaling, maar de verhaallijn is goed genoeg om dat op te vangen. Dit boek heb ik inmiddels meerdere keren herlezen. Ik geef 4,5* omdat ik deel 2 nog beter vind.

avatar van Mahto
3,5
ik vond het best een leuk boek. Niet geweldig, maar ontspannend en meeslepend.
Ik lees de volgende delen zeker ook!

5,0
Echt een geweldig boek!
Wat heb ik genoten van dit verhaal. Denk nog vaak terug aan dit boek. Heb nooit dat ik moet terug denken aan een boek, dus het zegt voor mij heel wat.

Absolute aanrader om te lezen!
5*

5,0
weet iemand hoe deel 2 van dit boek heet?

4,5
In het Nederlands heet het "Vlammen" en in het Engels "Catching Fire".

5,0
ok dankje wel

avatar van cowboyveeman
4,5
Het doet me heel erg denken aan de film ''Battle Royale''. Ik ben nog bezig met de boek maar het zal niet zo lang duren tot ik het uit heb. Zo spannend!

5,0
Dit is een van mijn favoriete boekenseries! Heb ondertussen de ganse trilogie uitgelezen en je kan wel zeggen dat ik een fan ben! De spanning zit er goed in, leuke karakters, een verband met de Klassieke Oudheid...

Ik moet zeggen, echt een goed boek.
Dit is gericht naar adolescenten, dat ben ik niet meer, maar toch heb ik van dit boek genoten.
De eerste pagina's vond ik wat vreemd, nadien, als je volledig in het verhaal zit, kun je niet stoppen met lezen. Ik kijk uit naar het 2de deel.

3,0
'Wees gewaarschuwd: dit boek neemt je leven compleet over!' staat er op de achterkant.
"Zou jij kunnen overleven als iedereen erop gebrand is dat je de ochtend niet levend haalt" was de zin die mij allereerst overhaalde om dit boek te kopen. Ik verwachtte een hoop spanning, waar uiteindelijk niet zo veel van terechtkwam als ik had gehoopt. De hoofdpersoon is allereerst een ik-figuur, wat geen verstandige zet was als je weet dat ik-figuren nooit sterven; dat neemt meteen een deel van de spanning weg.
Verder schijnt het boek vooral om de dingen die om de spelen heen gebeuren te gaan: het opmaken, de interviews en trainingen vooraf, waar nog weinig gebeurt. Ook bij de spelen zelf wordt het haast nooit echt spannend: Katniss vlucht meteen zo ver mogelijk het bos in, er zijn twee spannende confrontaties met de "vijanden", vervolgens vindt ze haar vriendje, gaat met hem in een grot schuilen en blijft daar totdat de anderen elkaar hebben uitgemoord.
Uiteraard zijn er wel een aantal momenten van spanning: Het banket, het gevecht met de beesten op het eind, en het 'vuurballen-moment' maar dat zijn ook wel alle hoogtepunten, en dit boek haalt niet het niveau wat bijvoorbeeld de Gone serie van Michael Grant wel haalt.
Geen enorm slecht boek, maar wel een enorm overrated boek.

5,0
Vreselijk goed boek, letterlijk in één ruk uitgelezen, ik kon gewoon niet meer stoppen met lezen!
Het einde was alleen teleurstellend, had er meer van verwacht.
Ik stel deel 2 al een hele tijd uit, maar ik ga hem binnenkort zeker lezen!

avatar van liv2
liv2 (crew)
Heel het gegeven van dit boek doet me toch wel HEEL erg denken aan Battle Royal!

Batoru Rowaiaru - Koushun Takami (1999)

5,0
Dit is echt zeker weten een van de beste boeken die ik gelezen heb. Ik snap nog steeds niet dat ik hem heb kunnen kopen voor drie euro terwijl het zo'n goed boek is.

avatar van Fantasyfan
3,5
Lekker boek om als (tussendoortje) te lezen, met genoeg spanning om het niet weg te willen leggen. Ben nu ook erg benieuwd naar de volgende delen.

0,5
Saaaaaaaaai saaaaaaai
Er had ZOVEEL meer in kunnen zitten

avatar van Gregorian
4,5
Heerlijk boek, en vooral heel spannend!
Het volgende deel heb ik alvast gereserveerd bij de bibliotheek.

avatar van Feutje
Meer een tussendoortje, maar wel een sterk idee: kinderen die elkaar de hersenen inslaan. Ben benieuwd naar de rest.

avatar van schelley
5,0
Zeer goed boek, in één ruk uitgelezen en helemaal niet saai!!

avatar van Bassievrucht
liv2 schreef:
Heel het gegeven van dit boek doet me toch wel HEEL erg denken aan Battle Royal!
Batoru Rowaiaru - Koushun Takami (1999)


Dat was ook mijn eerste gedachte!

4,0
Boek gelezen NA de film. Boek viel toch wat tegen

4,0
Spannend en meeslepend boek. Ik zat er eigenlijk al vrij snel in, maar de echte spanning begint natuurlijk als de Spelen echt beginnen. Ik kon me helemaal inleven in het verhaal, zag het allemaal zo voor me gebeuren. Heb het boek snel uitgelezen, want ik wilde gewoon weten hoe het allemaal verder zou gaan. Het einde vond ik wel iets minder. Deel 2 en 3 liggen ook klaar om gelezen te worden, dus ik ben benieuwd!

avatar van Tiny79
4,0
Ik heb het boek net binnen. Ben heel erg benieuwd. Omdat ik het boek wilde lezen heb ik de film (nog) niet gezien. Ik vind het altijd leuker om eerst het boek te lezen en dan eventueel de film.

avatar van Tiny79
4,0
Het boek inmiddels uitgelezen en bezig met het vervolg. Een erg goed en meeslepend boek.

avatar van Nicole_1989
5,0
MrRotKip schreef:
De hoofdpersoon is allereerst een ik-figuur, wat geen verstandige zet was als je weet dat ik-figuren nooit sterven; dat neemt meteen een deel van de spanning weg.


Mwa, hier ben ik het niet mee eens, dit hoeft geen reden te zijn om het verhaal voorspelbaar te maken. Ik heb boeken gelezen waar het ik-personage wel sterft aan het einde, dus dat kan wel degelijk. Sterker nog, het maakt de schok des te groter.
Maar goed, natuurlijk had ik het ook wel het idee dat Katniss het zou overleven, want het is nu eenmaal een trilogie. Maar ik vermoedde dit echt niet doordat het in de ik-vorm is geschreven.

avatar van Dr Channard
4,0
Heb het eerste boek uitgelezen in drie dagen dus dat zegt al veel en is meteen ook het sterkste punt van dit boek. Aangezien ik wel wat meer verwacht had van de personages (naar mijn mening ogen ze wat vlak), vond ik het eerste deel van het boek niet geweldig. Het is pas als de uiteindelijke spelen beginnen dat het spannend begint te worden en het boek in een razend tempo vooruit gaat. Het kan ook zijn omdat het een trilogie is, dat je de personages in de volgende boeken meer gaat leren kennen. Toch heb ik me zeker niet verveeld en morgen ga ik verder met het tweede deel. Ik ben benieuwd!

4*

avatar van Witch-king
3,0
Ik vond het een mooi boek maar vanaf het einde van de hongerspelen vond ik het helemaal niks meer, hoe ze wonnen en daarna

Gast
geplaatst: vandaag om 05:36 uur

geplaatst: vandaag om 05:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.